Rónai György

Microsoft: hangvezérlés a mobil eszközökbe

A szoftveróriás ma kezdte meg új hangfelismerő szoftverének forgalmazását, amely segítségével a felhasználók beszéddel irányíthatják a kézi gépeik fontosabb funkcióit.

A cég közleménye szerint a 40 dolláros, vagyis majdnem 10 ezer forintos szoftver a Windows Mobile for Pocket PC verziójához készült. Az új szoftverrel a felhasználók szóbeli parancsokkal navigálhatnak a menükben, megkönnyítve ezzel az adatokhoz, és funkciókhoz való hozzáférést.

"A hangvezérlés egyik fő felhasználási területének az olyan munkahelyeket tekintjük, ahol az embernek nincs szabad keze a mobil eszköz kezeléséhez, vagy az veszélybe sodorná az embert, illetve maga a billentyűzet el sem fér esetleg" - mondta el Dick Brass, a Microsoft technológiai vezetője.

A Microsoft Voice Command segítségével például autóban sem kell a billentyűzet után nyúlni, hanem egyszerűen az illető nevét mondva, a készülék már tárcsázza is. Ezen kívül képes naptárban keresni, vagy akár fel is olvasni a határidőnapló bejegyzéseket.

A hangvezérlési funkció ugyan már régebb óta elérhető a Windows operációs rendszerekben, és a legtöbb mobiltelefonban is, de a Microsoft szerint a kisebb kézi eszközökben eddig nem működött olyan kielégítően, hogy valóban hasznos funkcióvá váljon. A cég állítása szerint azonban az új szoftver már meglehetősen jó hangfelismeréssel bír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #9
    MONDOM FAGYJ LE!!!!
  • Pheel #8
    Nem mondtam, hogy mekkora újítás. Az én telóm egy másfél éves Nokia és már abban is van Voice Command.
  • Skynet #7
    Siemens S55 --> Bármilyen menüpontot tudsz hívni hangvezérléssel...:)
    És te magad tudod állítgani milyen menühöz milyen duma tartozzon...
    Microfosék nagggyon de nagggyon levannak maradva..:)
  • Pheel #6
    A hangvezérlés nem éppen egyenlő a hanghívással...

    Szezon-fazon... :-P
  • Bonewerkz #5
    hat... naptarban keresni ugyan nem, de hanghivasos tarcsazast tud az oreg 6210esem is, pedig mar igencsak viseltes... (3 eves...)
    aztan majd 5 ev mulva halljuk majd, hogy a makrosoft telok voltak az elso hanghivasos keszulekek!
  • Skynet #1
    Nemakarok beleszólni de ahogy elnézem a microfos le van maradva.....Már vagy 2 éve simán van hangvezérléses telefon:)))