Spencer

Gőzerővel folynak a Microsoft technológiai fejlesztései

A napokban zajló Professional Developers Conference keretein belül többek közt szó esett a Microsoft közeljövőt illető vízióiról, illetve legújabb fejlesztéseiről.

A napokban zajló Professional Developers Conference keretein belül többek közt szó esett a Microsoft közeljövőt illető vízióiról, illetve legújabb fejlesztéseiről. Rick Rashid, a Microsoft kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke előadásában elmondta, hogy a technológiai szektor rendkívül fényes jövő előtt áll, hiszen sok fejlesztés jelenleg még gyerekcipőben jár, és csak az elkövetkezendő években fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Rashid elmondta, hogy az általa vezetett részleg több mint hétszáz alkalmazottat foglalkoztat, akik mindent megtesznek azért, hogy az új technológiai megoldásokat mihamarabb be lehessen vezetni a piacra. A Microsoft legtöbb fejlesztője egyébként a cég redmondi főhadiszállásán dolgozik, de a vállalat kailforniai, pekingi és a világ egyéb régiójában található központjai is sok fejlesztőmérnöknek adnak munkát.

Rashid elmondta, hogy a Microsoft egyszerre több irányban is folytat különböző technológiai fejlesztéseket, melyek közül az egyik legfontosabb a grafikus megjelenítéssel kapcsolatos. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Microsoft munkatársai az elmúlt napokban bemutatták a jelenleg Longhorn fejlesztési kódnevet viselő új Windows operációs rendszer legfrissebb tesztverzióját, melynek segítségével elsősorban a vizuális megjelenítésen végrehajtott változtatásokat demonstrálták. Az Avalon kódnevű megjelenítési rendszerről Rashid elmondta, hogy jelentősen nagyobb terhet ró majd a grafikus processzorokra, mint a jelenlegi Windows operációs rendszerek. Emberünk bemutatott egy olyan alkalmazást, melyben egy grafikuschip adatokat olvasott ki egy kétdimenziós képből, majd rendkívül részletes háromdimenziós képet alakított ki belőle. Egy másik bemutató alkalmával a Microsoft munkatársai egy olyan számítógépes vízfelület animációt, illetve tengerpartot jelenítettek meg, melyről nehéz lett volna megállapítani, hogy fénykép, vagy számítógépes alkotás. Rashid ezenkívül kitért arra, hogy a jövőben megjelenő grafikuskártyáknak számos olyan feladatot kell majd ellátniuk, melyekkel jelenleg még a számítógépek központi processzora foglalatoskodik.

Végül pedig említésre méltó, hogy John San Giovanni, a Microsoft egyik munkatársa egy olyan Tablet PC alkalmazást mutatott be, mely kézzel rajzolt objektumokból és képletekből pillanatok alatt egymással kölcsönhatásba kerülő tárgyak animációját generálta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #2
    sztem béniük kéne a windowscostumize oldalt és az ilyen design tunnulókat, és velük is konzultűálni, és akkor jó cuccot hoznának tényleg ki. :)