Spencer

Robbanás előtt a notebook piac

Az Intel egyik vezető munkatársa úgy vélekedik, hogy a már manapság is rendkívül kelendő hordozható számítógépek az elkövetkezendő években még a jelenleginél is jelentősen nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni a vásárlók körében.

Anand Chandrasekher, az Intel Mobile Platforms Group alelnöke és egyben vezérigazgatója szerint a notebookok rendkívüli sikerességének hátterében elsősorban a folyamatosan csökkenő árak, az egy feltöltéssel elérhető hosszabb működési idő, illetve az integrált vezeték nélküli szolgáltatások állnak. Véleményem szerint az elkövetkezendő években a notebookok lesznek a személyi számítógép piac talán legfontosabb mozgatórugói - nyilatkozta az Intel munkatársa.


Anand Chandrasekher, az Intel alelnöke

Az IDC és a Gartner Dataquest piackutató cégek munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy míg az elmúlt években komolyan gyengélkedett a PC-s piac, addig az utolsó két negyedévben kétszámjegyű növekedést regisztráltak a gyártók, ami leginkább annak köszönhető, hogy a hordozható számítógépeket a felhasználók mostanság lényegében úgy viszik, mint a cukrot. Ennek természetesen rendkívüli módon örülnek a számítógépek forgalmazásával foglalkozó cégek, illetve a szerződéses számítógép gyártó vállalatok.


A világ egyik legnagyobb szerződéses notebook gyártója, a tajvani székhelyű Quanta Computer jelen pillanatban havonta mintegy 1 millió darab hordozható számítógépet szerel össze, vagyis naponta körülbelül 30 ezret. T. J. Fang, a Quanta Computer egyik vezetője szerint a notebook vásárlási láz nagymértékben köszönhető az Intelnek, mely chipgyártó idén tavasszal útjára indította a Centrino projektet. Mint ismeretes, a Centrino platform részét képezi az alacsony fogyasztású Pentium M mikroprocesszor, az i855 típusjelzésű alaplapi chipkészlet, illetve egy vezeték nélküli hálózati kommunikációs chip.

Kitty Fok, az IDC egyik vezető elemzője szerint idén hozzávetőlegesen 25 százalékra tehető a notebookok PC-s piaci részesedése, mely részesedés jövőre várhatóan 27 százalékra, 2007-re pedig több mint 30 százalékra fog növekedni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gyozo #7
  A robbanás előtt szóljon már valaki Ödönnek, hogy észre is vegye, köszi! :))
 • gyozo #6
  "viszik, mint a cukrot"
  ezen csak
  "röhögök, mint állat"
 • Lacc #1
  Szép légyszeme van az alelnök úrnak.