Spencer

Az Intel mégis kihozza idén a Prescottot?

Az elmúlt napokban-hetekben egymás után érkeztek a hírek arról, hogy az Intel milyen komoly gondokkal küszködik a 0,09 mikronos gyártási technológiákra történő átállást illetően, és emiatt a világ legnagyobb chipgyártója idén már nem, csak a jövő esztendő elején tudja piacra dobni első 0,09 mikronos csíkszélességű termékét, a Prescott processzort.

A legfrissebb hírek ezzel szemben már arról szólnak, hogy az Intel minden további nélkül képes tartani magát korábbi terveihez, vagyis december elején bejelenti, és ezzel párhuzamosan vélhetően piacra is dobja Prescott processzorait.

"Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő hónapokban fény derül arra, hogy az Intel milyen komoly gyártástechnológiai problémákkal küszködik. Ezen problémák következtében mind a Prescott, mind pedig a Tejas fejlesztési kódnevű vadonatúj processzorok piaci bevezetése késni fog" - nyilatkozta nem is olyan rég egy magát megnevezni nem kívánó elemző.

"Semmilyen probléma nincs a 0,09 mikronos csíkszélességgel rendelkező processzorok kihozatalával. Azt természetesen nem állítom, hogy a 0,09 mikronos chipek kihozatali aránya eléri az immár jó ideje gyártott 0,13 mikronos processzorokét, azonban ezzel együtt elmondható, hogy az Intelnek nincsenek különösebb nehézségei. Az Intel portlandi gyárában például az elmúlt hetekben több százezer 0,09 mikronos csíkszélességű újgenerációs Celeron processzort gyártottak le, mely chipek már most készen állnak a piaci debütálásra. Ahogy azt a vállalat vezetői korábban többször is hangoztatták, az Intel már idén novemberben, illetve decemberben képes lesz a 0,09 mikronos chipek nagy tömegben történő szállítására" - mondta a fentiekre reagálva egy az Intelhez közelálló, anonimitását megőrizni kívánó forrás.

Az Inteltől eddig kiszivárgott információk szerint az újgenerációs Celeron processzorok másodszintű gyorsítótára 256 kB, rendszerbusz-frekvenciájuk 533 MHz, továbbá kezdeti működési frekvenciájuk 2,8 illetve 3,06 GHz lesz, míg a Prescott magos, SSE3 kompatibilis Pentium 4 processzorok másodszintű gyorsítótára 1 MB, rendszerbusz-frekvenciájuk 800 MHz, működési frekvenciájuk 2,8-3,8 GHz lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #8
    én is speciál inteles vagyok, de az új AMD cuccok nagyon jók. nem csoda hogy lépett az intel is. Speciál ez is nagyonm jó és az AMD is. de hogy ebből többet vegyenek tuti hogy olcsóbb lesz mint az AMD. nem sokkal csak valami nagyon kevéskével. :D