JohnnyCage

LG: a világ legnagyobb plazmatelevíziója

A dél-koreai LG Electronics bemutatta a világ legnagyobb plazmakijelzős televíziójának prototípusát, amelynek képátlója majdnem 76 col.

A 190 cm-es képátlójú plazmatelevízióval az LG Electronics a társaság saját rekordját döntötte meg, amely ezidáig 71 col volt. A rivális társaságok kínálatában, illetve közeljövőbeli terveiben nem szerepel 70 colnál nagyobb képátlójú plazma TV.

A 76 colos televíziót az LG a Szöulban megrendezett Korea Electronics Show (KES) kiállításon mutatta be az elmúlt napokban. Az új plazmatelevízió prototípusa 1920x1080 képpontos felbontásra képes, áll a társaság sajtóközleményében. Ez a felbontás megegyezik a társaság korábbi csúcsmodellének teljesítményével, valamint a legfőbb riválisnak számító Samsung Electronics hasonló megoldásai által nyújtott felbontással, és alkalmas a szélesvásznú HDTV műsor megjelenítésére.


Az LG azt egyelőre nem kívánta közölni, mikor várható a készülék piaci megjelenése.

A dél-koreai gyártó agresszív növekedési stratégiát folytat a plazmakijelzős televíziók piacán, amely területen a társaság 25 százalékos részesedést, és vezető pozíciót szeretne elérni 2005-re. A társaság a növekvő szállítások támogatására a közelmúltban megnyitotta második gyártósorát, a közeljövőben pedig egy harmadik kiépítését tervezi.

A két működő gyártósoron az LG jelenleg 65 ezer plazmakijelzőt tud legyártani havonta. A harmadik gyártósor 2004 szeptemberére készül el, és egymagában havi 75 ezer plazmapanelt állít elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #13
    lcdből a max kapható méret 61cm körül van (24", ha jol tudom), mig plazmában bemész a boltba és vehetsz 150 centiset
    namármost ha nekem pénzem van, szarok rá hogy lcd vagy plazma, a képátló érdekel
  • Zoldalma #11
    Latom ide is betevedt alpari stilusod.
  • Mr_Rob #10
    Azt hiszem, ha megengedhetnék magamnak egy ilyen bazi nagy TV-t, akkor már rohadtul nem érdekelne, hogy mennyit fogyaszt! Brutális jószág, és igenis nekem kellene egy ilyen a szobám falára! :DD
  • Darth Sith #9
    minimum 6-7nullás szám... dollárba.. :DDDD
  • droland #7
    Itt keménykedtek, hogy így sz*r meg úgy sz*ar, oszt mindannyian kinyalnátok a s***emet, ha bevinnék hármat a szobátokba, eladnátok kettőt belőle hogy tudjátok fizetni a maradék egy fogyasztását.

    "Az lcd kijelzokhoz kepest elavult technologia"

    Amugy elárulom, hogy a kvarc és az LCD igen nagyon hasonlít egymáshot, kvarcóra pedig már ugye... szal az LCD sem olyan új találmány ám...

    ennyi...
  • [HUN]PAStheLoD #3
    ja plazma elmehet nekem is ilyen volt itthon egy 68 colos aztán lecseréltem egy 17 colos lcd monitorra :))))