JohnnyCage

A Microsoft a telekommunikációs szoftverek piacán is első kíván lenni

A szoftveróriás Microsoft mai bejelentése szerint a társaság jelentős erőfeszítéseket tesz az évi 250 milliárd dollár összbevételt termelő telekommunikációs piac szoftver szegmensének meghódítása érdekében.

Mint Bill Gates, a Microsoft alapítója, és egyben igazgatósági elnöke az ITU Telecom World 2003 konferencián tartott beszédében elmondta, a szoftverek kritikus jelentőséggel bírnak a telekommunikációs ipar számára, amely a közelmúltban kezdett el kilábalni történelmének legnagyobb válságából.


Bill Gates Genevában, az ITU World Telecom konferencián tartott beszéde közben

Gates, aki a brit Vodafone Group elnöke előtt, a konferencia hétfői megnyitóján mondta el beszédét, számos olyan szoftvert vázolt fel a rendezvény résztvevőinek, amellyel a társaság a kommunikációs szektort kívánja megcélozni. Ezek között kiemelt szerepet kapott a társaság azon megoldása, amely digitális televízióműsorok megtekintését teszi lehetővé a szélessávú internethozzáféréseken keresztül, valamint a Windows Mobile 2003 for Smartphones operációs rendszer, amely az intelligens mobiltelefonokhoz készült, és a közeljövőben többek között az Orange mobilszolgáltató fogja alkalmazni. A társaság emellett megállapodást kötött a Vodafone-nal egy új mobil üzenetküldő szolgáltatás kifejlesztéséről is.


A Microsoft elsősorban a társaság fő termékének számító Windows operációs rendszer, illetve Office irodai programcsomag piacának telítődése, illetve az egyre jobban kiéleződő konkurenciaharc miatt kíván új területek felé terjeszkedni.


Bill Gates kezében az új windows Mobile Smartphone szoftvert használó Orange telefonnal, az SPV-e200-zal

A társaság azonban nem vár azonnali eredményeket. Mint Pieter Knook, az óriáscég mobil divíziójának elnöke elmondta, 5-10 év is eltelhet, mire a felhasználók döntő többsége a Microsoft Smartphone operációs rendszerét fogja választani intelligens mobiltelefonjához. "Türelmesek vagyunk. Ez egy olyan üzletág, ahol a sikerhez hosszú évek kemény, és kitartó fejlesztőmunkájára van szükség. Számunkra ez egy ígéretes befektetés" - mondta Knook.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)