JohnnyCage

Újabb Nokia mobil robbant fel hamisított akkumulátor miatt

A finn mobiltelefongyártó szerint a hamisított, előírásoknak nem megfelelő akkumulátor okozta azt az újabb balesetet, amelyben ezúttal egy vietnámi felhasználó sérült meg.

Két hónap alatt már a harmadik Nokia telefon robbant fel a védelmi elektronikát nem tartalmazó, hamisított akkumulátorok alkalmazása miatt. A finn mobilgyártó csütörtöki közleménye szerint újabb sérülést okozott az olcsó, bizonytalan forrásból származó, hitelesítő címkét nem tartalmazó utángyártott akkumulátorok alkalmazása. A napokban egy fiatal vietnámi nőt szállítottak korházba a mentők súlyos égési sérülésekkel, miután mobiltelefonja váratlanul felrobbant a felhasználó kezében.

A közelmúltban két hasonló eset történt Hollandiában. Egy Nokia telefon az elmúlt héten, egy másik pedig még augusztusban robbant fel a tulajdonos kezében.

"Ezidáig még nem kaptunk információt arról, hogy milyen eredetű akkumulátor volt a vietnámi nő telefonjában" - közölte Kari Tuutti, a Nokia mobiltelefon üzletágának egyik szóvivője, hozzátéve, hogy eredeti gyári akkumulátorral még soha nem történt hasonló eset.

A Nokia ugyanakkor arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy a független gyártók által készített akkumulátorokkal már több alkalommal történt hasonló baleset. Ezekből az akkumulátorokból a gyártók a költségcsökkentés érdekében kihagyják azt a védelmi elektronikát, amely megakadályozza a cellák túlhevülését túltöltés, vagy esetleges rövidzárlat esetén.

"A legnagyobb veszélyt a hamisított, illegálisan forgalmazott akkumulátorok jelentik. Ezért mi nyomatékosan arra kérünk minden kereskedőt és felhasználót, hogy ellenőrizzék az akkumulátorok eredetiségét" - tette hozzá Tuutti. A hamisított akkumulátorokat Vietnámban 2-3 dolláros áron lehet megvásárolni, míg az eredeti Nokia alkatrész 20 dollárba kerül.

A 80 millió lakosú Vietnámban jelenleg 1,6 millióan használnak mobiltelefont.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!