JohnnyCage

Egyre elterjedtebbek a 15 colos notebookok

A tajvani notebook gyártók előjelzései szerint az idei év utolsó három hónapjában már az eladott notebookok több, mint felét az egyre népszerűbb, 15 colos kijelzővel rendelkező modellek fogják képviselni.

A nagyméretű, 15 colos LCD kijelzővel rendelkező notebookok eladásai az idei év második negyedében már felülmúlták a korábban igen népszerű, 14,1 colos képernyővel gyártott modelleket, a karácsonyi vásárlószezonban pedig már az eladások felénél is többet fognak kitenni.

A 15 colos változatok rohamos terjedését elsősorban az idézte elő, hogy a közelmúltban drasztikusan lecsökkent a 14,1 és 15 colos kijelzőpanelek közötti, korábban igen jelentős árkülönbség. Ez az árkülönbség jelenleg 10 - 15 dollár körül mozog, de a szakértők szerint a jövő évben 10 dollár alá is süllyedhet.

A 15 colos kijelzővel készülő modellek ráadásul igen népszerűek a magánfelhasználók körében, amely szintén elősegítette az árak csökkenését. Az otthoni felhasználók jelenleg mintegy négyszer több 15 colos notebookot vásárolnak, mint 14,1 colos kijelzővel szerelt változatot. Vannak azonban olyan gyártók, amelyek a notebookok 80 - 90 százalékát már most 15 colos képernyővel gyártják.

Az üzleti szegmensben a vezető gyártók, mint például a Dell Inc., olyan notebook modelleket terveznek megrendelni szerződéses gyártó partnereiktől, amelyek a vevők igényeinek függvényében alkalmasak 14,1 és 15 colos LCD kijelzők fogadására is. A jelenlegi, 14 colos változatokat leváltó univerzális modellek a jövő év első negyedében jelennek meg a Dell kínálatában. Egyes hírforrások szerint a Dell jelenlegi 14,1 colos modellei nem teszik lehetővé az opcionális, nagyobb kijelző beszerelését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!