JohnnyCage

A Media Center nem támogatja az AMD64 platformot

A processzorgyártó AMD félreérthető közleményt adott ki, amelyből számos felhasználó arra a következtetésre jutott, hogy a Windows XP Media Center Edition frissített változata támogatja az Athlon 64 64 bites üzemmódját.

Az Advanced Micro Devices (AMD) a hét elején kiadott egy sajtóközleményt, amely szerint a társaság napokban megjelent Athlon 64 64/32 bites processzora óriási lendületet adhat a Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel szerelt PC-knek, és jelentősen kibővíti azok képességeit. Mivel a társaság úgy fogalmazott, hogy az operációs rendzser fut az AMD64 platfomra épülő processzorokon, egyes felhasználók azt gondolták, a közelmúltban frissített Windows változat támogatja a 64 bites üzemmódot is.

A Windows XP Media Center Edition 2004 valójában azonban egy teljesen 32 bites operációs rendszer, amely ugyan tökéletesen működik az AMD Athlon 64, 64-FX, és Opteron processzorain, mindezt a chipek 32 bites kompatibilitási üzemmódjában végzi. A processzorgyártó AMD megerősítette, hogy az operációs rendszer az új chipek 32 bites üzemmódját használja, és nem tartalmaz 64 bites bővítést.

Az AMD, illetve Rich Heye elnökhelyettes eredeti közleménye szerint "Az AMD64 technológia tovább javított digitális élményt nyújt, és elhozza Hollywoodot a nappaliba, miközben a Windows XP Media Center Edition 2004 operációs rendszerrel együttesen egy multimédiás, számos formátumot támogató, állandó szórakoztatóközpontot nyújt a felhasználóknak PC-jükön".

A közleményben foglaltak teljes mértékig igazak is, viszont azt a hibás következtetést sugallják, hogy az operációs rendszer kihasználja az AMD64 technológiát. Az x86-64 utasításkészletet támogató Windows XP változat a jövő év közepére várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #13
    A HT nem a sebességről szól. Nem lesz jelentősen gyorsabb vele az alkalmazás, viszont a sebességérzet minőségileg ugrik felfelé...
  • Pheel #9
    "(nezz utana mennyit is javul a divx/mp3 tomorites sebessege 64biten - pl. tvmusor felvetelere)"

    Tudom mennyit javul. Na és? Nyugodj meg, hogy már most is elég erősek a gépek, hogy elbírjanak ezekkel a funkciókkal. Mit számít egy ilyen gépben, hogy a megoldandó feladatot félgázzal vagy negyedgázzal csinálja-e meg?
  • fetyka #7
    Nincsen jelentösége ennek a cikknek.
    Sőt felesleges volt erre idöt szentelnie kedves Johnny Cage.

    "A közleményben foglaltak teljes mértékig igazak is, viszont azt a hibás következtetést sugallják, hogy az operációs rendszer kihasználja az AMD64 technológiát."

    Neked ez hibás következtetés?


    "Az AMD64 technológia tovább javított digitális élményt nyújt, és elhozza Hollywoodot a nappaliba, miközben a Windows XP Media Center Edition 2004 operációs rendszerrel együttesen egy multimédiás, számos formátumot támogató, állandó szórakoztatóközpontot nyújt a felhasználóknak PC-jükön".

    Az AMD csak közölte a felhasználókkal, hogy ezt az OP rendszert is támogatja az uj procija vagy forditva.
    Ami nem azt jelenti, hogy a 64 bites rendszert is!Itt csak kompatibilitásról van szó.
    Valóban reklámnak is felfogható.

    Ennyi...


  • Pheel #5
    Majd támogatja, ha lesz értelme is...
  • Csatti #3
    Ez történik ha vkik szó szerint vesznek egy marketingszöveget. :)
  • SirBubu #2
    jaja, ez nagyon égö...
  • Darth Sith #1
    de gáz. nem hazsnálja ki. ezt ki kéne javítani.. :)