JohnnyCage

Október 9-én indul a Napster 2.0

Az egykor mintegy 60 milliós felhasználói táborral rendelkező fájlcsere szolgáltatás új technológiával, új külsővel, és a korábbitól teljesen eltérő feltételekkel születik újjá.

Az elsősorban CD és DVD író szoftvereiről ismert Roxio a közelmúltban 5 millió dollárért vásárolta meg a Napster megmaradt vagyonát azzal a céllal, hogy egy új, fizetős zeneszolgáltatást indít a néhány évvel ezelőtt óriási sikert aratott P2P fájlcsere hálózat örökségére. Mint Seth Oster, a Napster szóvivője elmondta, a 2.0 -ás, immár 100 százalékig jogszerű, és a lemezkiadók támogatását élvező internetes zeneszolgáltatás tesztüzeme október 9-én kezdődik meg.

A bétaverzió hivatalos kiadási rendezvényére jövő csütörtökön kerül sor New Yorkban, ahol a Roxio ismerteti a szolgáltatás részleteit, valamint a végleges verzió kiadási időpontját.


A Roxio korábban karácsonyra ígérte a szolgáltatás teljes beindítását, de a társasághoz közeli hírforrások szerint a bétateszt időszak novemberben véget ér, és ezzel egyidőben az új szolgáltatás meg is nyitja kapuit a felhasználók előtt.

Bár a 2002 novemberében megvásárolt Napster vagyonból a fájlcsere hálózat technológiáját nem alkalmazza a Roxio, a társaság úgy véli, a legtöbb internetező fülében ismerősen csengő Napster név óriási előnyt jelenthet.

A fizetős Napsternek a sikerhez azonban azokkal az ingyenes, és egyúttal illegális online fájlcsere hálózatokkal kell megküzdenie a felhasználókért, amelyek az eredeti Napster szolgáltatás bezárását követően jelentek meg, és azóta óriási sikert arattak az internetezők körében.

Oster szerint a Roxio biztos benne, hogy a Napster 2.0 a sokak által ismert névnek, illetve a páratlan ajánlatoknak köszönhetően a legerősebb fizetős zeneszolgáltatás lesz az Interneten. Az új szolgáltatás kezdetben mintegy 500 ezer zeneszámot fog kínálni a felhasználóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!