Spencer

Jövőre vezetéknélküli adaptert kapnak a Nintendo játékgépek

A Motorola félvezetők gyártásával foglalkozó részlege chipseteket fog szállítani egy a Nintendo Game Boy Advance, illetve Nintendo Game Boy Advance SP hordozható játékgépekhez szánt új vezetéknélküli adapterhez.

A Motorola munkatársai elmondták, hogy a 2,4 GHz-es rádiófrekvencián működő chipset révén egyszerre akár öt Game Boy tulajdonos is játszhat majd egymással. Az amerikai székhelyű vállalat által kifejlesztett chipset egy 32 bites, RISC architektúrára épülő alapsávú mikroprocesszorból, valamint egy a TDMA (Time Division Multiple Access, időosztásos többszörös hozzáférés) protokollal kompatibilis rádiófrekvenciás adó-vevőből áll.

A Nintendo mobil játékgépeihez kifejlesztett, Motorola alapokon nyugvó vezetéknélküli adapterről jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy a Pokemon FireRed, valamint Pokemon LeafGreen játékszoftverekkel együtt valamikor 2004 első felében jelenik meg a japán kereskedések polcain. Azzal kapcsolatban egyelőre semmit sem lehet tudni, hogy a Nintendo új kiegészítője pontosan mennyibe fog kerülni, illetve, hogy a világ egyéb régióiban mikortól lesz elérhető.


A kézi játékkonzolok piacán nem kevesebb mint 98 százalékos részesedéssel rendelkező Nintendo mindeddig nem sok vezetéknélküli játékszolgáltatással kényeztette a Game Boy tulajdonosokat. A legnagyobb japán mobiltelefonos szolgáltató, az NTT DoCoMo előfizetői játékgépeik, valamint mobil készülékeik összekapcsolása révén bizonyos web alapú szolgáltatásokat vehetnek igénybe, valamint említésre méltó, hogy egy nReach nevezetű cég a tavalyi esztendőben piacra dobott egy kifejezetten a Game Boyokhoz kifejlesztett Bluetooth vezetéknélküli adaptert.

Ismeretes, hogy a világ legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata, a Nokia október elején tervezi piacra dobni legfrissebb újdonságát, az N-Gage-t. A Nokia első mobil játékgépe révén egyrészt a mobiltelefonos hálózatokon, másrészt pedig Bluetooth kapcsolatok segítségével is lehetőség nyílik a vezetéknélküli, többszemélyes játékok lebonyolítására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    hehe ebből még vezetéskes se kéne meg ilyen se :DD
  • Gabest #1
    Már a vezetéket is lespórolják!