Franczy

Game Boy Advance immáron háttérvilágítással is

[ZDNET] Adam Curtisnek nem tartott sokáig, mire megoldotta a számára egyik legfontosabb problémát, vagyis, hogy a nemrégiben megvásárolt Game Boy Advance képernyője nem minden esetben nyújt jól látható, éles képet.

Curtis igényeit nem elégítették ki a Game Boy Advance-ra kívülről felszerelhető különböző külső megvilágítási megoldások, és már elege volt abból, hogy a szemét feleslegesen fárassza az új hordozható játékgép képernyőjének bámulásával. Az Iowa Állami Egyetem 22 éves mérnökhallgatója gondolt egy nagyot, és létrehozott egy olyan megoldást, mellyel esztétikus módon sikerült megoldania, hogy a játékgép kijelzője minden körülmények között kiválóan látható legyen.

Curtis először még bízott abban, hogy a Game Boy megvilágítását nem neki kell majd kiviteleznie, így egy kérvénnyel fordult a Nintendo cég vezetőihez, hogy legyenek szívesek mihamarabb egy jóminőségű háttérvilágítási rendszerrel ellátni a közkedvelt játékgépet. Mint ahogy az várható volt, a Nintendo válaszra sem méltatta Curtis levelét, így emberünk hamarosan szétszerelte a kis szerkezetet és a saját maga tervezte megvilágítási megoldás hamarosan új otthonra talált a Game Boy Advance belsejében. Curtis website-ján egyébként egy rendkívül részletes leírást lehet találni arról, ahogy Curtisnek és "hardverhacker" barátainak hogyan sikerült kiviteleznie a Game Boy Advance "sufnituningját".


"Az egészet azzal kezdtem, hogy egy kérvénnyel fordultam a Nintendo cég vezetőihez. A kérvény beadását követően két-három nappal már türelmetlen voltam, és mivel az eddigiekben a Nintendo még nem sokszor volt hajlandó korábbi álláspontján változtatni, úgy döntöttem, hogy akkor majd én veszem a kezembe az egész ügyet" - mondta Curtis.

A háttérvilágítás már a Game Boy-ok 1989-es bemutatása óta sokak számára jelentett gondot, hiszen sem az eredeti Game Boy, sem a Game Boy Color, sem a legfrissebb Game Boy Advance nem rendelkezik ilyen világításmegoldással, pedig például napjainkban már nem is kapható olyan kéziszámítógép, melyben ne lenne háttérvilágítás, hiszen ez a funkció a rossz látási körülmények között nagyon fontos lehet. A Nintendo azzal indokolja, hogy játékgépeiben nincs integrált megvilágítás, mert ilyen világítás mellett sokkal nagyobb lenne az eszköz fogyasztása, és míg a két AA elemmel egy Game Boy Advance 15 órán át képes működni, addig az integrált világítás következtében ez a működési idő akár négy órára is lecsökkenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #23
    Más kategória a PC és a Game Boy. Szerintem ne is hasonlítsuk össze a kettőt. Mindegyiknek van előnye meg hátránya is. Ennyi.
  • Andor PaPa #21
    Hát ez tök jó. Világító Game Boy. Mostantól éjszakánként Super Mario Deathmatcheket fogok nyomni.

    Ha szar a konzol világítása, akkor vegyetek PC-t. Ha felcsavarom rajta a kontrasztot, akkor szépen bevilágítja a szobámat...
  • Sephi #12
    Meg vazz.. ladtatok milyen jatekok vannak hozza? Bammeg a regi szarok amiket mar 5 eve veigig vittam SNES en... semmi uj bammeg... ami uj az se lehet valmi jou... na h mejd meglasuk mi lesz belole!
  • PyRex #10
    Ez mind szep es jo, de kit erdekel, hogy egy srac hogy csinalja meg a GBA-t? :) Ilyen erovel barki kitalalhat barmilyen "hardware-hekket" es maris bekerul ide a hirek koze? :)))

    PyRex
  • Rincewind #5
    Köcsög, buzi, japcsi faszkalapok...
  • Laalee #2
    biztos nemvolt mas es irni kellett valamit...