JohnnyCage

Támadás bénította meg a spamellenes weboldalt

A jelek szerint a spam e-mailek terjesztői harcba szálltak a kéretlen üzleti levelek ellen harcoló szervezetekkel.

Három olyan weboldalt bénított meg DoS túlterheléses támadás a napokban, amely úgynevezett "ne küldj spamet" listát működtet a kéretlen reklám e-mailek elhárítása érdekében. A közelmúltban megjelent "ne küldj spamet" listák annak a tiltólistának az alapötletére épülnek, amely az Egyesült Államokban jóideje sikeresen működik.

Az amerikai törvények szerint bűncselekményt követ el, aki a telemarketing tiltólistán szereplő telefonszámok felé direkt marketing jellegű üzleti hívást folytat le. Egyelőre nem védi azonban törvény a spamellenes listákat, amelyek egyes szakértők szerint csak arra jók, hogy elárulják a listán szereplő e-mail címek létezését a spam terjesztők számára.

Kalifornia állam kedden elfogadott viszont egy törvényt, amely szerint a spam-ek címzettjei 1000 dolláros kártérítésre perelhetik a kéretlen reklám e-mailek küldőit, amely összeg egy spam hadjárat esetében elérheti az 1 millió dollárt is.

"Mindez egyértelműen a spam háború kirobbanását jelzi" - mondta Andrew Barrett, a kéretlen e-mailek ellen harcoló The Spamcon Foundation alapítvány igazgatója. "Korábban ez egy gerillaháború volt, a mostani eset azonban már nyílt, és felháborító" - tette hozzá Barrett.

- A jelek szerint a mostani akciót jól megtervezték az elkövetők, és rengeteg feltört "zombi" számítógépet használtak az elosztott túlterheléses támadás végrehajtásához - folytatta a szakértő.

A Monkey.com-ot a hét elején bénította meg az a támadás, amely már mintegy három napja folyt a weboldal ellen. Hasonló sorsra jutott a Osiriusoft.com is, a tennessee-i internetszolgáltató Compu-Net Enterprises pedig maga állított le egy hasonló listát, mivel nem kívánt szembeszállni a támadókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzool #48
    Mindenki magából indul ki, leszarom, hogy mit gondolsz. Veled ellentétben nekem nincs szükségem 30ezer-300ezer nickre. A root.hu-s dologgal meg mi a bajod? Bármikor vállalni tudom az egy év főszerkesztőséget, nincs rajta mit szégyelnem. Sőt, jó érzés, hogy van aki emléxik rá - ez is egyfajta elismerés, hogy nem a semmiért csináltuk az oldalt.
  • Alien_AM #47
    ezt is te irtad egy mas nikkel lool te tenyleg huje vagy mrzool en csak aze valtottam mer a fika nikkrol volt szo de te beteg vagy :DD byby
  • Alien_AM #46
    rootos mult? :DD
  • Alien_AM #45
    alibaba kuss ne szolj bele ok? :S
  • acesmith #43
    :DDD mrzool - ez a fika nikk mr. zool mar a zool onmagaban lamersagra utal, egy senki aki hamarosan el fog tunni, (egy senki vagy érted, és ne pofázz mosmá nincs kedvem ide irkalni meg a baromsagaidat olvasni) szal ne az en nikkemel foglalkozz hanem a tiéddel. Mellesleg tényleg beteg vagy, a szüleid sokszor megvertek? :D
  • mrzool #42
    "minden topicban beégtél"

    Tényeket, ha kérhetnék... Hol égtem be? Te vagy az, aki lángol. Ahhoz képest, hogy egy pár napos fikanick vagy, nagy a pofád.
  • Alien_AM #41
    ó ezentúl GOD-nak foglak nevezni, tényleg te vagy az? ismát egy remek beszólást sikerult osszehoznod, igy is minden topicban beégtél csak itt tucc össze vissza beszélni kicsinyeskedni szakértő uram. Jó szórakozást gyengeelméjű barátom.
  • mrzool #40
    Javaslom az érv szó jelentésének is nézz utána. Várj, hiszen te nem tudsz magyarul... Akkor talán gondolkozz el az argument jelentésén.:) Aki érveket sorolt fel az én voltam, szerencsére ennek bármelyik olvasó utánanézhet a threadet végigtekintve. Tőled csak hazugozásra tellett, de hát ez a te színvonalad. További kellemes fröcsögést, BSD-bajnok.:)))
  • Alien_AM #39
    Megint semmi érv hat igen ez vagy egy nulla.
  • mrzool #38
    Kicsifiú! Aki nem érvel az te vagy, hiába ismételgeted ennek az ellenkezőjét. A vita tényleg értelmetlen, mivel vitára alkalmatlan vagy.

    Találkozzunk, ha megtanulsz magyarul, megtanulsz szöveget értelmezni.

    Addig is légy boldog a reset gombra saját magát leállító BSD-del.:)))