Spencer

Felbukkantak a legújabb Athlon XP 2600+ processzorok

A sokak által várva várt, komoly tuning lehetőségekkel kecsegtető legújabb AMD Athlon XP 2600+ processzorok végre megjelentek a kereskedelmi forgalomban, igaz egyelőre csak Japánban kapható.

Ezek egyébként immár a harmadik generációs olyan AMD processzorok, melyek Athlon XP 2600+ típusjelzést viselnek magukon, és bár működési frekvenciájuk mindössze 1917 MHz, másodszintű gyorsítótáruk 512 kB.

Az Advanced Micro Devices (AMD) az eddigiekben két különböző Athlon XP 2600+ processzort forgalmazott, melyek egyaránt a jó öreg Thoroughbred magra épültek, és míg az egyik működési frekvenciája 2133 MHz, rendszerbusz-frekvenciája 266 MHz volt, addig a másik némileg alacsonyabb, egész pontosan 2083 MHz-en üzemelt, de már 333 MHz-es rendszerbusszal büszkélkedhetett. Ezen két modell a tekintetben egyébként tökéletesen megegyezett egymással, hogy másodszintű gyorsítótáruk mérete 256 kB volt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyításhoz

A legfrissebb hardver újdonságok országának is nevezhető Japánban a napokban felbukkant legújabb AMD Athlon XP 2600+ processzorokban elődeiktől eltérően nem 256 kB, hanem ennél kétszer nagyobb, 512 kB L2 cache található, és esetükben az 1917 MHz-es működési frekvencia mellett 333 MHz-es rendszerbusz-frekvenciáról beszélhetünk. Az új jövevények természetesen a legfejlettebb 0,13 mikronos gyártási technológiák segítségével készülnek, fogyasztásuk 68,3 W, működésükhöz pedig 1,65 V-os magfeszültséget igényelnek.

A szigetországban jelenleg 23-26 ezer forintnak megfelelő jenért megvásárolható új AMD Athlon XP 2600+ processzorok előállítása a jobb kihozatali arányt biztosító, fejlettebb gyártástechnológiáknak köszönhetően olcsóbb, mint a korábbi hasonló modelleké, így érthető, hogy a sunnyvale-i székhelyű chipgyártó mindent megtesz annak érdekében, hogy a régi Thoroughbred magos Athlon XP 2600+ chipeket szépen lassan kivonja a piacról. Bár egyelőre nincsenek konkrét információink az új Athlon XP 2600+ tuningolhatóságával kapcsolatban, minden jel arra mutat, hogy az AMD újdonsága igen komoly túlhajthatósági potenciállal rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Imremagdi #16
    ő csak magát nyugtassa, és elakarja hinni hogy neki van a legjobb procija ! Ami nem igaz ! néz meg a teszteket, a cache nagyon is számt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
  • Benedekco #13
    elég trágya cooler
  • [HUN]PAStheLoD #11
    és meg is lehet venni? szal megrendeled 1 hét múlva mehecc érte? vagy van nekik raktáron?
  • [HUN]PAStheLoD #8
    mi az hogy felbukkantak? bazze ez nem bújócska még ha annak tűnik akkor se!

    Ha az amd bejelenti hogy van és lehet rendelni akkor megjelentek és kész ezután már csak fennakadás lehet a szállításban ill. egyéb nehézség de nem felbukkanás.... na Flame off
  • JTBM #6
    Te tényleg komolytalan vagy, ezek a procik pontosan azért jók, mert alacsony a valós órajelük, tehát jó eséllyel (és még jobb hűtéssel) fel lehet őket húzni valahova 2,2-2,5 GHz köré, ami már igencsak ütős procit eredményez - olcsón...
  • TheZsenyka #3
    AMD64!!!! AMD64!!!! most már csak az számít...
  • MaSzKa #2
    cool
  • MaSzKa #1
    cool