JohnnyCage

A lemezkiadók beperelték az iMesht

A fájlcsere szolgáltatást működtető izraeli társaság sem kerülte el az amerikai lemezkiadók haragját. Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) pénteken jelentette be, hogy pert indított a társaság ellen.

Az iMesh az egyik legrégebbi, még mindig működő online P2P fájlcsere szolgáltatás. Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége azonban most a társaságot is célba vette, mivel állítása szerint az iMesh hálózaton jóideje nagyszabású illegális zeneterjesztés folyik.

Szakértők szerint az RIAA mostani pere arra utal, hogy a szervezet az egyéni fájlcserélők közelmúltbeli célbavételét követően sem feledkezik meg az online fájlcsere hálózatokat működtető társaságokról, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a nagyszabású jogtalan zenemásolást.

"Miután az elmúlt héten bejelentettük, hogy 261 egyéni felhasználó ellen indítottunk pert a nagyszabású illegális zeneterjesztés miatt, egyre inkább tudatosul az emberekben, hogy az Internetről jogtalanul letöltött zeneszámok nem képezik a tulajdonukat, és valós következményei lesznek, ha tovább folytatják jogsértő tevékenységüket" - mondta Cary Sherman, a RIAA elnöke. "Mindezek ellenére azonban ezen illegális hálózatok működtetői sem bújhatnak ki a felelősség alól, mivel ezt a jogtalan tevékenységet ők teszik lehetővé" - tette hozzá Sherman.

Az amerikai lemezkiadók érdekvédelmi szervezete korábban pert indított a Napster, Aimster, Audio Galaxy, Streamcast Networks, és Sharman Networks, valamint számos további fájlcsere hálózatot működtető társaság ellen is.

Az iMesh a Groksterhez hasonlóan a FastTrack technológiát használja, amely a KaZaA alapjául is szolgál. Az amerikai bíróság a Grokstert, és a StreamCast Networks-t áprilisban azonban nem találta felelősnek azért, mert a felhasználók szerzői jogok által védett tartalmakat osztanak meg a szolgáltatáson egymással. A bíró akkor a fénymásolóhoz, és a videófelvevőhöz hasonlította a szolgáltatásokat, amelyek hasznos célt szolgálnak, de jogtalan tevékenységhez is felhasználhatóak, és ezért gyártóik mégsem tartoznak felelősséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • oliverspy #16
    Ne ríjjá RIAA! A RIAA-s fickókat ölni kéne. Ugyan-úgy töltögetnek p2p-kről, basszák meg!
  • P-ther #12
    JAMÁ tényleg ezek mit képzelnek magukról nemigaz!!!
    ROHADT FAKABÁTOK!!!
  • Mike #11
    ha már izraeli a cég, akkor a RIAA-nak mi köze mit csinál? vagy a RIAA, FBI már ott ténykedik a világon, ahol csak akar?
  • rolika #10
    baazz, valaki lője már ki ezeket a riaa-sokat...
  • Mp3Pintyo #9
    A legjobb lehetosegeket ugy latszik nem ismerik :D
    DC
    eDonkey
    IRC (igaz ez nem P2P de az egyik legjobb letöltési lehetőség)
    FTP
    A K++-ban amugy meg mar tobb 1000 IP cim van blokkolva :D
  • Csatti #4
    Csodálatos hely ez az amerika. Mindenki mindenkit beperelhet, mindeféle hülye és kevésbé hülye dolog miatt. De ez végső soron csak az ügyvédeknek lesz jó. Remélem nálunk sosem lesz ilyen a helyzet.
  • Dynamic #2
    Ezt sosem értettem, hogy milyen alapon perelnek.Ez olyan, mintha beperelném a fegyvergyártó céget, hogy az általuk gyártott pisztolyokkal embert ölnek, meg bankot rabolnak.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    jóvan riaa de ügyes vagy bezáratja vagy leállíttatja és lesz helyette 3 másik ami jobb...