JohnnyCage

IDF: Nocona után Jayhawk Xeon DP chipek

A chipóriás Intel a Jayhawk kódnévvel illetett processzorral fogja leváltani a hamarosan megjelenő, 90 nm-es gyártástechnológiára épülő Nocona Xeon DP processzort, közölték a társaság vezetői az IDF konferencián.

Ahogy a Potomac magos Xeon MP chip utódja is egy kétmagos processzor lesz a Tulsa képében, úgy könnyen lehet, hogy a Nocona Xeon DP-t leváltó Jayhawk is két processzormagot fog tartalmazni. Ezt a chipóriás Intel azonban még nem erősítette meg hivatalosan a napokban megrendezett Intel Developer Forum konferencián.

A társaság vezetői egyelőre annyit közöltek a Jayhawk kódnév alatt fejlesztett Xeon DP chipről, hogy a munkaállomásokba és szerverekbe szánt processzor sorozat következő tagja a Lindenhurst, és Tumwater alaplapi chipkészletekkel fog együttműködni, amelyek már PCI Express alapú megoldások lesznek. Ezek a chipkészletek már DDR-2 SDRAM támogatást fognak biztosítani a kétprocesszoros szerverekhez és munkaállomásokhoz, valamint maximálisan kihasználják a Nocona és Jayhawk processzorok 800 MHz-es rendszerbuszát is.


A jelenlegi Xeon DP processzorok csak 533 MHz-es rendszerbusz órajelet támogatnak.

A Nocona Xeon DP processzor 3,06 és 3,4 GHz közötti órajellel debütál, a Jayhawk pedig várhatóan eléri a 4 GHz-es órajelhatárt is. A Jayhawk chip várhatóan 2004 második felében, illetve 2005 elején jelenik meg. A Nocona magos Xeon DP processzorok a jövő év első felében kerülnek piacra a Lindenhurst chipkészlettel egyidőben, közölte az Intel.


Ami a Potomac maggal ellátott Xeon MP chipeket illeti, a 90 nm-es csíkszélességgel készülő processzorokat a jövő év első felében adja ki a chipóriás a PCI Express, és DDR-2 támogatású Twin Castle chipkészlettel párhuzamosan. A Potomac kiadása előtt a jövő év legelején azonban még megjelenik egy Xeon MP chip nagyméretű, 4 MBájtos L3 cache memóriával, és 3 GHz-es órajellel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)