Spencer

Két új Toshiba PDA érkezése várható

A Toshiba márkanévvel szimpatizáló és kéziszámítógép vásárlás előtt álló felhasználóknak érdemes egy kicsit várniuk a vásárlással, ugyanis a japán gyártó hamarosan vadonatúj PDA modellekkel fog előrukkolni. Minderre úgy derült fény, hogy az Amazon.com online kereskedés a napokban nyilvánosságra hozta két - eddig hivatalosan még be nem jelentett - Toshiba kéziszámítógép specifikációit.

A Toshiba e405 típusjelzésű újdonság lelke nem más, mint egy 300 MHz-es frekvencián üzemelő Intel PXA261-es XScale mikroprocesszor, valamint 64 MB memória, a Toshiba e805 pedig elsősorban 300 MHz-es működési frekvenciájú Intel PXA263-as XScale processzoráról, illetve 128 MB integrált memóriájáról ismerszik meg. Az Amazon.com sajnos képeket, illetve áradatokat nem közölt a Toshiba közeljövőben debütáló újdonságairól.

Ismeretes, hogy a Toshiba kínálatában jelen pillanatban négy olyan kéziszámítógép lelhető fel, mely az Intel PXA255 típusjelzésű XScale chipje köré épül. A fentebb említett PXA261-es, illetve PXA263-as mikrochip a PXA255 továbbfejlesztett változatának tekinthető, igaz az említett processzorok közötti különbség nem nevezhető jelentősnek. A két újabb mobil Intel chip elsősorban abban különbözik a PXA255-től, hogy több integrált flashmemória található bennük, illetve, hogy az Intel némileg továbbfejlesztette a bennük található interfész kontrollt.

Az új processzoroknál vélhetően sokkalta érezhetőbb változást jelent majd, hogy amennyiben az Amazon.com-nak hinni lehet, a Toshiba e805 128 MB integrált memóriával fog rendelkezni. A Toshiba jelenleg megvásárolható kéziszámítógépei egytől egyig 64 MB memóriával vannak ellátva. Az Amazon.com értesülései szerint egyébként mindkét Toshiba újdonság IrDA porttal, valamint Secure Digital bővítőhellyel fog rendelkezni, a Toshiba e805 pedig ezenkívül egy Compact Flash memóriakártya slotot is magáénak tudhat majd. A japán cég tokiói szóvivője egyébként az online kereskedésről szóló információt sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!