Spencer

Kétezer dolláros kártérítést fizet az RIAA-nak egy 12 éves kislány

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai hanglemezipari cégeket magába tömörítő RIAA (Recording Industry Association of America) 261 bírósági peres eljárást indított olyan egyéni internetes felhasználók ellen, akik a vád szerint különböző fájl cserebere szolgáltatások igénybevételével több millió dollárral megkárosították a zeneipart.

Az üggyel kapcsolatos legfrissebb fejlemény nem más, mint hogy máris megszületett az első peren kívüli egyezség, mely a felperes RIAA, valamint a mindössze tizenkét esztendős Brianna Lahara, pontosabban a kislány édesanyja között jött létre. Sylvia Torres, Brianna anyukája beleegyezett abba, hogy kétezer dolláros kártérítést fizet az RIAA-nak a vádak elejtése fejében. Elmondások szerint a Kazaa szolgáltatást használó kislány nagyon megrémült, és azonnal sírni kezdett, amikor a napokban meghallotta, hogy az RIAA perbe fogta internetes tevékenységei miatt.

"A peren kívüli egyezség részleteiről nem szeretnénk nyilatkozni. Mi csak annyit szeretnénk, ha az emberekben végre tudatosulna, hogy a zenei felvételek interneten keresztül történő cserélgetése törvénybe ütköző cselekménynek számít, ebből kifolyólag pedig nagyon komoly következményei vannak" - nyilatkozta Amy Weiss, az RIAA szóvivője. "Sajnálom amit tettem. Nagyon szeretem a zenét, és nem szeretném megkárosítani kedvenc előadóimat - idézte a perbe fogott kislány szavait az RIAA egyik az üggyel kapcsolatban kiadott közleménye. Az RIAA szóvivője egyébként megtagadta a választ arra a kérdésre, miszerint az ügynek a médiában történt tálalása elősegítette-e az első peren kívüli egyezség tető alá hozását, mindenesetre sokan úgy vélekednek, hogy elsősorban a vádlott kiskorúsága miatt született meg ilyen hamar az első egyezség.

"Véleményem szerint az a tény, hogy a vádlott mindössze tizenkét esztendős, nagymértékben elősegítette az ügy gyors lezárását. El kell mondjam, hogy egy ilyen fiatal kislány perbe fogása várhatóan semmilyen hatással sem lesz az internetes fájl cserebere szolgáltatást igénybe vevő felhasználókra, vagyis az ügy következtében nem valószínű, hogy javulni fognak a CD-eladási mutatók. Ez az egész arra volt jó, hogy az RIAA félelmet keltsen egyes felhasználókban" - nyilatkozta az EFF (Electronic Frontier Foundation) jogi megbízottja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #24
    Pedig pont ők a pedofilok, elvégre egy 12 éves kislányt baszogatnak :)
  • Bonewerkz #23
    jol csinaljak, inkabb rafogjak a masikra, hogy pedofil (a P2P halozatok uzemeltetoire)
    minden igazi vagott***u igy csinalja...
  • b #20
    (18)
  • b #19
    :P
  • b #18
    a riaa-ban ott ül az a sok pedofil vén buzi és nincs jobb dolguk, mint 12 éves kislányokat molesztálni.

    ahelyett, hogy az olyan nagyszjú köcsög kalózokat kúrogatnák, mint ti vagytok.

    öreg fifti szent éhezik miattad!
  • fetyka #16
    Mocskos szemét RIAA!Undoritó, hogy egy kis 12 éves lányt perbefog.Hányok az ilyen dolgoktól.


    A szabadság országában ilyenek történnek?
  • Bonewerkz #14
    tiszta kapitalfeudalis rendszer van... amarika is ott fogja vegezni, ahol a romaiak,ha igy folytatja... 12 eves kislanyt beperelni... jellemzo ez az amerikaiakra, hogy a hatalmukat minden gatlas nelkul kihasznaljak
  • GodBadka #13
    "Sajnálom amit tettem. Nagyon szeretem a zenét, és nem szeretném megkárosítani kedvenc előadóimat. "
    Csak ezért úszta meg ilyen simán. Valószínűleg a kiscsaj el sem mondta ezt soha, vagy ha igen akkor elétoltak egy papírt, hogy ezt el kell mondanod, különben jön a bíróság. Nevetséges az egész.
  • Cat #12
    amcsiban 12 felett büntethető bárki
  • Xboxman #10
    14éves korig nem is bünthethető!Szal nemtom mi értelme volt...