JohnnyCage

Kína blokkolja a spamszervereket

Az ázsiai ország ezidáig a spamküldők mennyországa volt, a kínai kormány a napokban azonban nagyszabású hadjáratot indított a kéretlen levelek terjesztői ellen.

A kínai kormány az elmúlt néhány nap folyamán mintegy 127 olyan szervert zárt ki a világhálóról, amelyről nagymennyiségű kéretlen e-mail terjesztése folyt. Az ország korábban kedvelt terület volt a spam küldők számára, akik Kínában távol lehettek a nyugati rendfenntartó szervektől, a helyi kormány pedig nem törődött velük.

Észak-Amerika legaktívabb spamterjesztői közül legalább száz Peking külvárosában építette ki központját, közölte Steve Linford, a spamblokkoló szolgáltatást működtető londoni Spamhaus Project elnöke.

Az Internet Society of China szervezet bejelentése szerint a kormány mintegy 127 olyan szervert blokkolt, amelyről üzleti célú kéretlen e-mailek terjesztése folyt. Ezen szerverekből 90 Tajvanban, 8 Kínában, további 29 pedig valamely más országban található. A blokkolt szerverekről érkező e-mailek a levelek tartalmától függetlenül, automatikusan visszapattannak a feladóhoz, mielőtt elérnék a kínai internetezőket.

"Ez az első nagyszabású lépés a spam e-mailek blokkolására, amelyet a kínai internetes ipar hajtott végre" - mondta Ren Jinqiang, az Internet Society of China egyik tisztviselője kedden a Xinhua hírügynökségnek.

A kéretlenül érkező, nagy tömegben elküldött, üzleti célú e-mailek az elmúlt 1-2 évben egyre nagyobb problémát kezdtek jelenteni. A brit MessageLabs korábbi jelentése szerint a kéretlen e-mailek az idei év első felében már a világ teljes elektronikuslevél-forgalmának több mint felét képezték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #5
    hat inkabb, mint a RIAA rinya
  • HuAn82 #2
    A kínai kormány kezd bekeményíteni?!A múltkor az M$ most meg ez.Kezdenek szimpatikusak lenni!:-)
  • Joe #1
    Nagyon helyes. Azért én úgy csinálnám, hogy a küldö azt higgye, hogy kézbesítem a leveleket, pedig kuka ;-)))

    Van egy nyilvános IP feketelista, ahonnan bármi jöhet -> kuka ;-)))