JohnnyCage

Az nVidia NV38 kiadása miatt késhet az NV40

Az nVidia a PCI Express alapú NV40 debütálása előtt várhatóan kiad egy NV38 kódnevő grafikus processzort is, amely az AGP 8x vonal utolsó tagja lehet, és némileg későbbre tolhatja az új generáció megjelenését.

Egyes hírek szerint a videókártya gyártók szeptember folyamán mutatják be az nVidia NV36 és NV38 chipekre épülő modelljeiket, amely azt jelentheti, hogy a következő generációs NV40 GPU-ra épülő változatok néhány hónapig még nem fognak megjelenni.

A hírforrások szerint az nVidia minden bizonnyal a szeptember végére halasztott tajvani Computex Taipei 2003 kiállításra időzíti az NV36, illetve NV38 alapú grafikus kártyák bejelentését. A hivatalos megjelenés ezt követően októberre, illetőleg novemberre várható. Az NV38 várhatóan a GeForce FX 5900-as megoldásokat fogja leváltani, míg az NV36 a GeForce FX5600 utódja lesz.

Mivel az NV38 a videókártya gyártók korábbi ütemtervein nem szerepelt, feltételezhető, hogy a megoldást az nVidia utólag illesztette termékpalettájára, hogy némileg meghosszabbítsa az AGP 8x alapú chipek életgörbéjét a PCI Express rendszerre épülő NV40 megjelenése előtt.

Az NV38 várhatóan az NV35 magasabb órajelen működő verziója lesz. Mivel az nVidia általában félévente ad ki egy-egy újabb grafikus processzor generációt, a chip megjelenése a társaság ütemtervében arra utal, hogy az NV40 már csak a jövő év első felében kerül piacra, amikorra a szakértők korábban az NV45-öt várták. Az időzítésre azonban még jelentős hatással lehet a rivális ATI Technologies stratégiája is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Poki #13
    Tippem: Ha lesz alaplap ami kezeli a PCI expresszt akkor muszály lesznek a perifériákat is utána gyártani. Természtesen mindenzt párhuzamosan kell véghez vinni. Arról szerintem szó sem lesz átalakítókat fognak kiadni. Az új laphoz új kártya ez a legegyszerűbb. Bár erről még korai beszélni mert nemigen tudják még a csatoló felületet sem :] De lehet csak én vagyok alulinformált.
  • Benedekco #8
    IQ 10000000
  • NeoMaN #6
    És mifasz a PCI express??
    Valami újabb majometetés? Beszarok, mennyenek má a qúva annyukba. PCI expressz, beszarok...
    Utána jön az ISA mag a VESA express?
  • Krinyo #5
    nem értem mit "drukkolsz", ez nem foci...
  • Borg #3
    Kiváncsi lennék arra a szakértőre, aki az NV45öt jövö év elejére várta:)

    Bár nekem ez a PCI express elég kamu szagú, már a 9800 megjelenése táján is voltak pletykák PCi express verzióról, de mint kiderült kamu volt az egész...