JohnnyCage

Újabb mobil robbant fel tulajdonosa kezei között

Újabb olyan mobiltelefonos baleset történt, amelyben egy nem megfelelő minőségű, utángyártott akkumulátor súlyos sérüléseket okozott. A napokban Amszterdamban robbant fel egy olyan mobiltelefon, amelyben egy minőségi tanúsítvánnyal nem rendelkező, utángyártott akkumulátor volt.

A holland jelentések szerint a baleset azután következett be, hogy a mobiltelefon 33 éves nőtulajdonosa leejtette a készüléket a kezéből. Az esést követően a készülék a hírek szerint azonnal kikapcsolt, majd amikor a felhasználó néhány másodperccel ezután újból megpróbálta bekapcsolni azt, a mobiltelefon szétrobbant, és súlyos égési sérüléseket okozott a szerencsétlenül járt tulaj nyakán és arcán.

A holland nő, akit a mentők azonnal kórházba szállítottak, a tanúk elmondása szerint egy Nokia gyártmányú mobiltelefont használt. A finn mobiltelefon-gyártó óriás Nokia egyik szóvivője azóta hivatalosan is megerősítette, hogy a szétrobbant készüléket a társaság gyártotta, de a balesetet a szóvivő elmondása szerint egy nem megfelelő minőségű, utángyártott akkumulátor okozta.

A Nokia a cég képviselőinek elmondása szerint részletes vizsgálatot indított az ügyben, de a gyártó annyit leszögezett, hogy a társaság korábban is óva intette a felhasználókat az utángyártott akkumulátorok alkalmazásától. Az olcsó és a Nokia által nem jóvá nem hagytt, utángyártott akkumulátorokból hiányozhatnak bizonyos biztonsági megoldások, ezért veszélyesek lehetnek.

A Nokia szerint az elmúlt fél évben 3-4 hasonló esetről érkezett hír a társasághoz.

A közelmúltban más márkájú készülékek tulajdonosaival is történtek hasonló esetek, és a vizsgálatok során minden esetben az olcsó utángyártott akkumulátorok bizonyultak a balesetek okozóinak. A legtöbb balesetet az okozta, hogy ezen olcsó, kétes forrásból származó akkumulátorokból gyakran hiányzik a túltöltés elleni védelmet szolgáló elektronika, amely hosszú töltési idő esetén védi meg az akkumulátort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bonewerkz #17
  enyem made in Japan, majd talalkozunk a balesetin, bye
 • AtisH #14
  Rájár a rúd a 33 évesekre! Előszőr Jézus, most meg ez a nő.....
 • Munch #12
  Jóval drágább saját aksit? Ha megveszed a telót, kapsz hozzá normális nokia aksit, nem?? A siemensed meg robbanjon fel, ha olyan hülye vagy, hogy siemenset veszel.
 • Bonewerkz #10
  mellesleg egy evvel ezelott asszem pont siemens telo szallt el a muki kezeben, majdnem amputa lett a keze, meg a kabrio belsejet is csinaltani kellett, asszem :DD
 • Benedekco #9
  remélem a simens telcsidbabe utánmgyártott aksi van mert így ugyan akkora a valószínűsége annak hogy felrobban
  !fafej!
 • Benedekco #8
  az jó volna :)
 • Benedekco #7
  te aztán okos vagy! mióta van köze a nokiának a szar utángyártott aksikhoz? gondókozzámá!
 • gz_8 #6
  És még büszke is vagy rá? Granula :-p
 • Csudri #2
  Nekem is! S55 a király!