JohnnyCage

A UMC is szállít chipeket az nVidiának

A grafikus processzorok fejlesztésével foglalkozó nVidia Corp. a tajvani TSMC, illetve az IBM után a United Microelectronics Corporationnel (UMC) is szerződést kötött.

A UMC Tajvan második legnagyobb szerződéses chipgyártó cége a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) után. A társaság a jövőben annak az nVidiának is szállítani fog chipeket, amely korábban a TSMC-től rendelte meg processzorainak legyártását, a közelmúltban azonban egyes rendeléseket a rivális IBM Microelectronicsnak adott.

A tajvani Economic News lapban megjelent írás szerint a mostani szerződés valójában nem hoz számottevő változást egyik társaság számára sem. Az nVidia a közelmúltban ugyanis bejelentette, hogy fel kívánja vásárolni a MediaQ-t, amely PDA kéziszámítógépekbe, és egyéb mobil készülékekbe gyárt grafikus chipeket, ezen utóbbi társaság pedig ezidáig is a UMC-vel készíttette el a chipeket.

Az Economic News szerint mindössze arról van szó, hogy az nVidia a jövőben is a UMC-től rendelné meg a MediaQ chipeket, a GeForce grafikus processzorok gyártását azonban továbbra is a TSMC, illetve az IBM végezné.

A fő kérdés jelenleg az lehet, mi történik majd azután, hogy az nVidia leveszi kínálatából a MediaQ MQ1000, MQ2000, és MQ9000 chipeket. Könnyen lehet ugyanis, hogy a társaság a PDA grafikus chipek jövőbeli változatait is a UMC-től fogja megrendelni. A szakértők szerint a több lábon állás csökkenti a szerződéses gyártók problémáiból eredő veszélyek mértékét az nVidia számára, ugyanakkor a kisebb rendelések miatt a társaság nem tud olyan kedvezményeket kiharcolni a gyártóknál, mint egyetlen partner esetén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #1
    sasztakkómivan?