JohnnyCage

Automatikussá válhatnak a Windows frissítések

Az MSBlaster féregprogram példája a Microsoft szerint azt mutatja, hogy ideje megváltoztatni a Windows frissítési rendszerét, és automatikussá tenni a javítások letöltését.

A Microsoft egyik szóvivője szerint a társaság fontolóra vette, hogy a Windows jövőbeli verzióiban alapértelmezés szerint engedélyezve legyen az Auto Update funkció, amely lehetővé teszi a frissítések automatikus letöltését és feltelepítését. Bár a szóvivő azt nem közölte, hogy pontosan mikortól lépne életbe a módosítás, könnyen elképzelhető, hogy a Longhorn fejlesztési kódnéven futó Windows változat már így jelenik meg 2004 végén.

A javítások automatikus feltelepítése megakadályozta volna, hogy a közelmúltban elterjedt MSBlaster féregprogram többszázezer számítógépet fertőzzön meg. A féregprogram által kihasznált hibára ugyanis már több mint egy hónapja elérhető a javítófolt, de a felhasználók egy jelentős része valamilyen okból nem telepítette fel azt.

Az automatikus frissítés jelenleg opcióként érhető el a Windowsban. A társaság korábban már fontolóra vette, hogy a Windows XP-ben már esetleg alapértelmezésben is be legyen kapcsolva a szolgáltatás, de a felhasználói visszajelzések szerint az emberek attól tartottak, hogy a Microsoft túlzott felügyeletre tesz szert számítógépük felett.

A biztonsági szakértők szerint azonban egyértelműen az automatikus frissítések biztosítanák a legnagyobb védelmet a felhasználók számára. Bruce Schneier, a Counterpane Internet Security társalapítója, és egyben a Microsoft egyik éles kritikusa úgy véli, az automatikus frissítések olyan kompromisszumot jelentenek, amelyet érdemes vállalni.

A Gartner piackutató cég szerint az automatikus frissítés azon felhasználók számára kedvező, akik nem értenek a javítások feltelepítéséhez, vagy esetleg nincs idejük foglalkozni azokkal. A társaság szerint ugyanakkor fontos, hogy a funkciót ki lehessen kapcsolni. Ez biztosítaná ugyanis, hogy például a rendszeradminisztrátorok megvizsgálhassák az egyes javításokat, mielőtt azok az összes vállalati számítógépre felkerülnének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lettyke #73
  Kedves lolák!
  Érdeklődéssel olvasom a lassan már csak rólatok szóló fórumot.
  Már nem tudom(a nagy vita miatt)melyikőtöknek kell ajánlanom a következő cikket,de szerintem senkinek sem fog ártani.Azért kerestem rá,mert én 1985-ben végeztem el a programozóit dBase,Pascal,TorbóPascal nyelvekből és Clipper-ből.Ekkor még csak az XT alapú gépeket használtuk itthon.A Nintendo és az Atari akkor élte hőskorát.Visszatérve a PC-re akkor a jó őreg dos volt az operációsrendszer és abbol is a 3.0 verzió.
  A következő linket ajánlom azoknak,akik szeretnének erről a korszakról többet tudni.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/A_számítógép_története#M.C3.A1sodik_gener.C3.A1ci.C3.B3s_sz.C3.A1m.C3.ADt.C3.B3g.C3.A9pek
 • CAD #59
  Jo hat lehet szemelyeskedni... most aztan buszke lehetsz magadra, lehet hogy 30 ev tapasztalat van mogotted es akkor mondjuk 45 eves vagy, de nyilatkozataid alapjan 15 evtol tobbre nem becsulnelek.
 • Lola. #56
  abszolute igaz, nem is azt kérdőjeleztem meg, hogy ő regisztrált-e előbb, csak azt állitotta, hogy ő ilyen néven folyamatosan irogatott, amit azóta sem sikerült egyetlen url-el sem bizonyitania. Regisztráltként pedig 5 db üzenetet hozott össze 8 hónap alatt.
  Én viszont nem regisztráltam (mig meg nem jelent 1 héttel ezelőtt) ellenben több száz hozzászólásom volt szinte minden fórumban.
  Tehát a vita másról szólt.
 • Lola. #54
  :))
 • Lola. #52
  Te aztán nagy iq vitéz vagy.
  Nem az volt a kérdés, hogy kis vagy nagy l-el irod...
  Annyit mondtam, rakjál ide bármilyen forum url-t amibe te (akármilyen néven!!!) irtál az elmúlt pár hónapban és meglátjuk igazat mondasz-e.
  Ez sajnos nem sikerült, viszont jól leidiótáztál, gratulálok tényleg király gyerek vagy, máris mindenki látja, hogy neked van igazad. :))

  Ne is társalogj szerintem senkivel amig el nem éred a 12 éves kort, vagy legalábbis annak megfelelő értelmi szinvonalat, mert látod milyen válaszokat kaptál, nem csak tőlem...
 • Lola. #50
  és megkérdezhetem milyen néven írtál regisztrálatlanul, mert hogy nem Lola. -ként az egészen biztos, különben már abban a pillanatban eljutottunk volna ehhez a beszélgetéshez...
  Ha mégis ezt állítanád, akkor légyszi rakjál már ide pár fórum url-t, amibe írtál mostanában, mert akkor az biztos elkerülte a figyelmemet.

  "Pont azért nem használom őket."

  :))
  Erre mást nem lehet mondani.
  Érdekes, hogy ezt a véleményt csak egyedül osztod, nem?
 • Lola. #47
  No akkor a nicklopás problémát abszolváltuk azt hiszem... :)
  Azért nézzél nyugodtan körül akár csak az elmúlt pár hónap forumain hány hozzászólásom volt, olyan 100 körül legalább, ellenben neked február óta 5 - azaz ÖT - darab!!!! (lásd: http://supergamez.hu/forumuserinfo.php?userid=1044109504) Na mind1, szerintem hanyagoljuk a témát, mert mint azt láthatod nincs túl sok ember itt - sem a földerekségen - aki osztaná a véleményed a patcheléssel.
  Az pedig, hogy NT-t nem használtál még életedben nagyon komoly szegénységi bizonyitvány. Ezek szerint elméleti szinten sem érted a 9x-ek és az NT-k különbségét, mert ha csak sejtésed volna a kettő különbségéről a 9x-eket nagyivben kerülnéd, mert azok tényleg egy rakás szarok, ellenben a 2000 ill. az xp-vel...
  De mind1, azt használsz ami neked jó ill. az igényeidet kielégiti, de ha butaságra (az IT világ mondjuk 99%-nak felfogása szerint butaság) próbálsz rávenni embereket, vagy itt hirdetni az "elméletedet" akkor számithasz rá, hogy lehurrognak.
 • lola #45
  PS helyett PC.
 • lola #44
  Nos az én biztonsági programjaim nem igazán nevezhetők toldozásnak. Amit én csinálok, az nem igazán 'fikkantás', de ki tudja. Nem sok, csak 30 éves számítógépes múlt áll mögöttem, ennek kb. a fele PS-s. A pillanatnyi divatirányzatokat magasívben lesz@rom. Talán ezért sem használtam sosem MSDOS 4.0-t, MSDOS 6.0-t, WIN95-t, WIN98-t, WINME-t, WINNT-t, WIN2000-t, WINXP-t.
  Amit használtam: MSDOS3.21, MSDOS5.0, WIN95 OSR2, WIN98SE. Ezekben is csak szigorúan a 'magot', a csilivili, a MS által öszzelopott és vásárolt szarokat NEM. A biztonsági programjaimról nem írok semmit, mert ez nem a reklám helye. Van köztük olyan eljárás, ami teljesen saját produktum.
  Félreértés ne essék! Én nem vagyok linux és egyéb oprendszer párti, windows-t használok, csak egy nagyon kiherélt, és ez által biztonságossá, gyorssá tett windows-t. :))
 • CAD #43
  lola: egyreszt nem volt olyan sok patch visszavonas, ahogy sugallod - ami volt az is xp-re volt 2 db ha jol emlexem... amugy patchek nagyreszet le lehet szedni ha keszitettel biztonsagi mentest (azt pedig automatikusan felajanlja).

  Az hogy meg soha nem volt virusod biztos lehetsz benne hogy nem annak koszonheto hogy nem foltoztal.

  "Ezt speciel nem windows toldozó-foltozó, későn kijövő szarokkal érem el, hanem JÓ biztonsági programokkal, és megfelelő óvatossággal."

  Nagyon degradalo ez a toldozo-foltozo, mert bizony a te "kivallo" biztonsagi programjaid ujabb verzioi is "toldozasok" csak nem patchel, hanem egy teljesen uj kiadassal ellatva... gondold at ezt picit, hogy akkor azt fikkantod le amit vegulis te magad is csinalsz.

  Msblast javitocucca honappal elotte kint voltak, es eddig nem nagyon volt pelda arra, hogy ne az ilyen wormok elott keruljon ki a frissites… az mas dolog, hogy a hozzad hasonlo emberek, akik lustak, hozzanemertok, vagy egyszeruen csak nem belatasuk szeirnt cselekvoek nem telepitik fel ezeket.

  "Továbbá nem használok olyan gagyi MS összetevőket" - a baj hogy neked az az altalanos velemenyed, hogy ami kozelebe ott az ms logo, az jo nem lehet, szerintem te nem latsz tovabb, az "utaljuk az ms divaton" - amely mar 1 ideje lecsengett, de latom te meg nagyban uzod. Amugy nem ertem, miert kell most ezt elohozni egyaltalan, teljesen felesleges ezt itt felmeligetened...