JohnnyCage

A Nokia felvásárolta a Sega.com-ot

A finn Nokia kedden megvásárolta a Sega.com-ot, amely lépéssel a társaság a szakértők szerint a hamarosan mejelenő N-Gage készülékének kíván utat nyitni.

A Nokia N-Gage elnevezésű mobil játékkonzolja várhatóan október 7-én jelenik meg, ára pedig 299 dollár lesz. A finn óriáscég komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a társaság előkelő helyet szerezzen magának a mobil játékkonzolok ígéretes piacán, és ehhez az online játékok jelentik az egyik legfontosabb eszközt.

"Az online multiplayer játékok, és a mobilitás számít jelenleg a videójáték ipar két legfontosabb fejlesztésének" - mondta Ilkka Raiskinen, a Nokia szórakoztatási és média üzletágának alelnöke. "Ez a mostani felvásárlás egy logikus lépés affelé, hogy online elemekkel bővítsük a mobil játékokat" - tette hozzá Raiskinen.


A Nokia még tavaly jelenlette be az N-Gage elnevezésű készüléket, amellyel a társaság a mobil videójáték konzolok piacára kíván belépni. Az N-Gage, amely a Nokiától nem meglepő módon mobiltelefonként is használható lesz, nagyfelbontású színes kijelzőt, Bluetooth drótnélküli hálózati vezérlőt és MP3-lejátszót fog tartalmazni. A készülék a Nokia Series 60 platformjára épül, és a Symbian operációs rendszert futtatja.

A Nokia N-Gage készülékének elsőszámú ellenfele a Nintendo Game Boy Advance, a Sony PlayStation Portable (PSP), és a Palm alapú Tapwave Zodiak lesz. A Nokia azonban nem csak gyártani fogja az N-Gage-et, hanem játékokat is ki fog adni a készülékhez, amelyeket egy-egy memóriakártyán lehet majd a készülékbe tölteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lazarus #27
    Inkább openglt ;)
  • [HUN]PAStheLoD #24
    Ha lessz feles 300 $-m akkor se erre költeném!
    egy telefon legyen telefon egy ilyen gém izé meg legyen az ami akar!

    Ettől még lehet jó meg sikeres persze...
  • SoDI--- #22
    Egy gameboy teljes egészében SNES-képeségekkel van megáldva. Ez kicsit azért többet tud
  • SoDI--- #21
    Hmm, ha ilyen rohadt nagy üzlet a mobil-játék, akkor lehet, hogy erősen érdemes elkezdeni javát tanulni, gyermekeim az égben!
  • Lacc #19
    Persze előtte én is kipróbálom mielőtt megvenném, annyira nem vagy elvakult hogy zsákbamacskát vegyek ennyi pénzért. De nálam mindenképpen jó esélyekkel indul.
  • versio #17
    te tudod:)
    csak nehogy megbánd
  • Lacc #15
    Ember, ÉBRESZTŐ! Nézz már a fenti képre, az is 3D-s! És a többi játknak is utánanéztem, azok is mind 3D-sek, olyan nevekkel mint Splinter Cell, Red Faction, Tony Hawk, Tomb Raider. Persze van 2D-s ugra bugra is, mint a sonic meg nemtom.
  • Lacc #14
    A PSP-re még legalább egy évet kell várni. Nekem meg most kell egy ilyen gép, és mivel már a telómra is ráfér egy csere mert eléggé nyúzott szegény, én kiadok rá 70 ropit.

    Nekem ez így praktikusabb mert úgyis suliba kell, hogy az órákon nyomathassak Splinter Cellt, meg Red Factiont, aztán ahhoz nem akarok külön Gameboyt vinni. Elég gyenge érvnek hangzik de nekem elég ez is :D
  • versio #13
    de lehet vele filmet nézni :)
    max 200$ lesz, a teljesitménye meg nagyon közel lesz a ps2-éhez, full 3d játékok
    nem mint ezen a ngagyin ami csak 2d-s játékokra valo, röhej

    21 -ik századot irjuk nokia , ÉBRESZTŐŐŐŐ !!!!!!!!!

  • Rincewind #10
    1. Iszonyú drága, többször annyiba kerül, mint egy Gameboy, ráadásul itthon még többe fog szerintem.

    2. Nem fogtam a kezembe, de úgy általánosságban a telefonnal történő játékról megvan a véleményem, és ez eléggé negatív. A sok egymás mellett lévő kis fika billentyű, nem tűnik valami kényelmesnek. Egy GB irányításhoz képest meg egészen röhelyes. Nagyobb kezű ember nem is tud vele játszani, mert egyszerre több gombot nyom le, játszani meg nem lehet körömvéggel, mint telefonálni. :)

    3. Ez egy hibrid gép: telefon, nyilván mindenféle egyéb telcsis cuccal megspékelve, plusz játékgép. Ez nem túl szerencsés, mert általában minden téren megbízhatóbbak és kelendőbbek a célhardvare-ek. (kivéve PC, ugye :), de ott is van ellenpélda jócskán!)

    4. Logikátlan a képernyő álló helyzete, szinte minden játéknál negatívan jön ki, kivéve tetris... :)

    5. Soha nem lesz rá akkora játékkínálat, mint GameBoy-ra vagy PSP-re, mert a másik kettő mögött egy nagy múltal és tapasztalattal rendelkező konzolos multicég áll. Bár ez természetesen csak találgatás, hisz azért a Nokia sem egy tajgaröcsögei vállalkozás.

    Ami egyedül jó benne, az a technikai paraméterei, egészen meggyőző képet festenek a játékok rá. Bár tuti, hogy hatványozottan oda fog verni neki a PlayStation Portable. Szóval szerény véleményem szerint ez az N-gage egy elég reménytelen próbálkozás. Bár mérget nem vennék rá, hogy tuti bukni fog, de szerintem ennek rohadt nagy az esélye. Nekem biztos nem kéne ez a gyíkság. Akkor már inkább PSP.