JohnnyCage

Jövőre várható a Windows XP második javítócsomagja

A Microsoft bejelentése szerint a Windows XP operációs rendszer második Service Pack javítócsomagja csak a jövő év folyamán jelenik meg, így a különálló javítófoltok szerepe a közeljövőben tovább növekszik majd.

A szoftveróriás a napokban egy Service Pack ütemtervet adott ki, amelyben a társaság 2004 harmadik negyedévére időzítette a Windows XP Service Pack 2 (SP2) javítócsomag megjelenését. Bár mint később kiderült, ez az időpont téves, a társaság szóvivője szerint azonban a javítócsomag a jövő év közepéig nem fog megjelenni. A szakértők korábban arra számítottak, hogy a Microsoft még az idei év vége előtt kiadja a következő javítócsomagot a Windows XP-hez.

A Windows XP operációs rendszer 2001 októberében jelent meg, és az azóta eltelt közel két évben mindössze egy javítócsomagot adott ki a szoftveróriás a 2002 szeptemberében elkészített Service Pack 1 képében.

Amennyiben a WinXP SP2 a jövő év közepén debütál, a két javítócsomag között mintegy 20 hónap fog eltelni. "Ez borzasztóan hosszú idő egy új javítócsomag kiadása előtt" - mondta Michael Cherry, a Directions on Microsoft független piackutató cég elemzője. "Valójában nem is értem, miért nem ad ki a Microsoft új javítócsomagot a Windows XP és Server 2003 operációs rendszerekhez félévente" - tette hozzá Cherry.

A Microsoft indoklása szerint a két javítócsomag közötti, viszonylag hosszú időt kiválóan áthidalja a társaság Windows Update szolgáltatása. "A Windows Update kiválóan alkalmas a szükséges frissítések rendszeres végrehajtására" - mondta a szoftvercég egyik szóvivője.

"Nem nevezném mindezt késésnek, mivel a Microsoft korábban nem közölte hivatalosan a WinXP SP2 megjelenési időpontját" - mondta Joe Wilcox, a Jupiter Media Microsoft Monitor részlegének vezető elemzője. "Ez az idő azonban egyértelműen hosszabb, mint a Windows 2000 esetében megszokott" - tette hozzá Wilcox. "A két frissítés közötti hosszú idő azt sugallja számomra, hogy ezúttal a megszokott javításokon és apró módosításokon kívül valami más, jelentősebb módosítás készül."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #18
    Nem OK! Ideje egy kis performance tuningot is csinálni a kurva Winfoson...

    Amúgy a m$ gondolkodik a fizetős javítások lehetőségén...

    Windowsupdate azért jó mert szépen összefogja neked a kis szar exe-ket!
  • csabawarchief #17
    OK! Kiváncsian várom. Amig nem jön uj Windows.
  • mireez #9
    Ki a faszt érdekel, hogy mi kell egy faszlámának és mi nem?
  • mireez #1
    wtf?! XPSP2 akarok:) Most komolyan, kiadhatnák.. habár sp1b-t sem adták ki de az nem is kell... Remélem csak kiadják 2004 előtt.