JohnnyCage

Lopott Intel chipek után nyomoznak a tajvani hatóságok

A tajvani hatóságok vizsgálatot indítottak a Renfu Technology ellen, mivel felmerült a gyanú, hogy a társaság lopott Intel processzorok értékesítésében vett részt.

A tajpeji rendőrség razziát hajtott végre a társaság telephelyein, valamint a cég elnökének lakásában. Júliusban mintegy 50 ezer Intel processzornak veszett nyoma a londoni Heathrow repülőtéren, mielőtt a megrendelő atvehette volna az Intel szállítmányát. A chipeket a légi szállítást követően, a repülőtéren várakozó konténerrel együtt tulajdonították el egyelőre ismeretlen tettesek. Az ellopott Intel chipek összértéke mintegy 10 millió dollár.

Amikor nem sokkal később egy tajvani forgalmazó a Hewlett-Packard számára kínált akciós árú Intel processzorokat, a PC gyártó óriás gyanút fogott, hogy a chipek esetleg illegális forrásból származnak, és nem fogadta el az ajánlatot. Tajvani jelentések szerint a lopott processzorokat később az interneten keresztül próbálták értékesíteni a tolvajok.

A gyanús eseteket követően az amerikai Belbiztonsági Hivatal vizsgálatot indított az ügyben, és a tajvani hatóságok segítségét is kérte. A hivatal pénteken amerikai ügynököket küldött Tajvanba az ügy kivizsgálására, a helyi hatóságok pedig külön vizsgálatot indítottak.

A razzia során a rendőrség a Renfu Technology számos dokumentumát lefoglalta, de a lopott processzorokra a hírek szerint ezidáig nem bukkantak a hatóságok. Az ügyben sem a tajvani rendőrség, sem a Renfu képviselői nem kívántak nyilatkozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaDFoX #6
    Azt meg lopni sem erdemes... ;DDDD
  • Benedekco #5
    ezt miből gondolod?
    amúgy nekem AMD kéne :D
  • Benedekco #4
    20ezer kpban és veszek 2-t! :D
  • [HUN]PAStheLoD #3
    asszem 1,8-asok voltak vagy 2Ghz-sek
  • SoDI--- #1
    3 Ghz-es P4-ek eladók!
    Irányár: 30 ezer Ft/darab
    Telefon: 06-30-KELETI-FORRÁS