JohnnyCage

Illegális DVD-másoló hálózatot buktattak le a filmstúdiók

A Motion Picture Association (MPA) filmipari szövetség, és a malájziai kormány öt olyan weboldalt számot fel, amelyeken keresztül egy nagyszabású illegális DVD-másoló és -terjesztő hálózat működött.

A filmipari társaságok nemzetközi érdekvédelmi szervezete a maláj Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Minisztériummal közösen razziát tartott öt, illegális DVD-terjesztéssel foglalkozó weboldal működtetőjénél. A rajtaütés során a rendőrség kilenc gyanúsítottat vett őrizetbe, közölte az MPA.

A gyanúsítottak állítólag egy olyan kalózhálózatot működtettek, amelyben e-mailen keresztül lehetett megrendelni a postai úton leszállított, hamisított DVD-lemezeket. Az egyik weboldalon, amely a DVD Express2u nevet viselte, a legújabb DVD filmeket is meg lehetett rendelni 12 dollárnak megfelelő áron.

A razzia során a penangi (Malájzia) rendőrség több, mint 30 ezer jogtalanul lemásolt DVD-lemezt foglalt le. Az elkobzott lemezek többségén a legújabb hollywoodi filmek voltak. A mostani razzia az eddigi legnagyobb hamisított DVD-lefoglalást eredményezte az MPA illegális terjesztés elleni küzdelmében, közölte Ken Jacobsen, az MPA kalózellenes részlegének igazgatója, és egyben a szövetség alelnöke.

"A hamisított termékek igen nagy mennyiségben jutnak be az Egyesült Államokba, Nyugat-Európába, illetve számos további országba" - mondta Jacobsen. "A DVD-hamisítás egyre nagyobb problémát jelent számunkra, és keményen dolgozunk a kalózhálózatok felszámolásán" - tette hozzá a vezető, aki szerint a hamisított DVD-filmek döntő többsége Malájziából, újabban pedig Oroszországból származik.

Az amerikai székhelyű MPA elsősorban a digitálisan rögzített videók kalózmásolatainak eredetét igyekszik felkutatni, és egy saját internetes keresőrendszerrel folyamatosan, illegális DVD-terjesztő hálózatok után kutatva vizsgálja a weboldalakat.
A mostani akció során a DVDExpress2u.com mellett négy további oldalt, a D9dvd.com-ot, az Alldvd2u.com-ot, a Getvcd.com-ot, és az Allvcd.com-ot záratta be a szövetség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #8
    addig örülj!
  • Inquisitor #6
    Bezzeg a két éve (fel)virágzó orosz-ukrán-bolgár DVD hamisítókhoz hozzá se mernek nyúlni. :)
    Vaj'h miért nem? ;)
  • Benedekco #3
    nemis igaz! VADBARMOK! :D
  • SoDI--- #2
    BARMOK!
  • SoDI--- #1
    Helyes.
    Ez így van rendjén.
    Látnunk kell, hogy amíg a pedofil gyerekgyilkos, vagy az anyját a kertben elásó félállat tevékenysége nem káros a gazdaságra, addig ezzel szemben a DVD-kalózkodás éppen az anyagi kár miatt az egyik legveszedelemesebb tettek egyike. Teljesen indokolt tehát, hogy sokkal súlyosabban kezelik.