JohnnyCage

Microsoft-Intel mobiltelefon a láthatáron

Várhatóan az ősz folyamán jelenik meg az a mobiltelefon, amely Intel chipkészletre fog épülni, és a szoftveróriás Microsoft SmartPhone 2002 operációs rendszerét futtatja.

A világ legnagyobb chipgyártójaként számontartott Intel csakúgy, mint a Microsoft komoly erőfeszítéseket tesz a mobiltelefon piac meghódítása érdekében. A társaságok számára jelentős előrelépést fog jelenteni a területen a tajvani Mitac Mio8380-as típusjelzésű kombinált mobiltelefon/PDA készüléke, amely az európai piacon lesz kapható a harmadik negyedév végétől.

A hagyományos telefonbeszélgetések mellett a Mitac új készüléke alkalmas lesz digitális zene- és videófelvételek lejátszására, e-mail küldésére és fogadására, digitális fotók készítésére, és naptárbejegyzések rögzítésére. A készülék ára előfizetés, illetve akció nélkül 565-598 dollár között lesz.

Az új mobil a Microsoft SmartPhone 2002 intelligens mobiltelefonokhoz szánt operációs rendszerét, valamint egy Intel PXA255-ös, 200 MHz órajelű processzort fog tartalmazni.

A vezető mobilgyártók ezidáig vonakodtak a Microsoft, illetve az Intel megoldásait alkalmazni mobiltelefonjaikban, mivel a társaságok attól tartanak, hogy a két cég óriási erőforrásainak segítségével a mobilpiacon is domináns pozícióra tör. Az olyan kisebb gyártók, mint a Mitac és a High Tech Computer azonban alig várják, hogy bejussanak az intelligens mobiltelefonok ígéretes piacára, és ehhez az Intel és Microsoft megoldások ideális lehetőségnek látszanak.

A Smartphone operációs rendszer a piaci részesedés tekintetében jelentősen elmarad a vezető mobilgyártók által alkalmazott Symbian OS operációs rendszertől. Mint azonban Sam Bhavnani, az ARS Inc. piackutató cég elemzője elmondta, a Microsoft, és az Intel olyan népszerű márkanevekkel rendelkezik, amely a társaságok óriási marketing kapacitásával együttesen komoly lendületet adhat ezen megoldásoknak. Bhavnani szerint elég csak az "Intel Inside" marketingkampányra, illetve annak hatására gondolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #32
    Miért baromság? Mert nem vagy hajlandó elismerni?

    Ha esetleg elolvastad volna, hogy milyen pert vesztettek, akkor nem mondanál ilyenekt. Az alapján simán perelhető bármely böngésző készítője! Bármely!

    Amúgy az USAban le lehet védeni szinte bármit, aztán lehet perelni mindenkit miatta...
  • Pheel #29
    Az én Ericssonomnak azért sikerült alulmúlnia eddig mindent fagyásban. Egy idő után már csak zsebresetnek hívtam... :-(

    Mellesleg nem csak a mobil OS-ei jók a MS-nak. Az asztaliak is elég stabilak mostmár. Évek óta nem indult újra a gépem OS hiba miatt...
  • Naranek #28
    Jo poenok ezek a hozzaszolasok, csak kar, hogy hulyesegek..
    A PDA vilagban jelenleg epp a MS PocketPC megoldasai a legstabilabb es legsokoldalubb rendszerek.. Az iPaq-em mar tobb mint ket eves es meg soha nem fagyott le az OS hibaja miatt.. Es a Smartphonok rendszere a PocketPC-bol van szarmaztatva, szoval nem lesz ott kekhalal, meg lefagyas..
    A telefonoknal a fagyos rendszerek kesziteseben amugy is a Nokia az ellovas, oket nehez lenne alulmulni..
  • Benedekco #27
    kérjük regisztrálja a telefonját a microsoftnál! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  • Pheel #26
    hozzá és nem hozáá természetesen...
  • Pheel #25
    Utalnék a #18 és #19 hozáászólásokra... :-P
  • Bonewerkz #24
    de ahogy elnezem, az amcsiknal a villanyrencer is a majkroszoft rencererol megy
    ujrainditottak a fel usaban az elelktromos rencert, es most a szokasosnal is feketebb a NYC..
  • Bonewerkz #23
    ja... meg a telod elkuldi az osszes sms-edet a majkrozoftnak....vagy applogolja, kivel telefonaltal....
  • SoDI--- #22
    Az SMS-küldő alkalmazás szabálytalan műveletet hajtott végre, ezért futása befejeződik. Kérem, tájékoztassa a Microsoft-ot a problémáról.
  • Munch #19
    Egyszerű. Mert már a lúzer kis köcsögöknek is telik internyetre.