JohnnyCage

Új arcot ölt az Athlon 64 és az Opteron

A processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) új logo programot jelentett be kedden, amelynek keretében a társaság 64 bites processzorai új emblémát kapnak.

Az AMD, amely a társaság által gyártott 64/32 bites Opteron és Athlon 64 chipeket az AMD64 elnevezésű platform alá sorolja, új logo programot indít, hogy jobban kiemelhesse azon számítógépeket, amelyek a társaság nyolcadik generációs processzorait tartalmazzák, és 64, illetve 32 bites kód futtatására egyaránt alkalmasak.


A társaság összesen három új logót kíván kiadni, amelyek közül az egyik az AMD64 platformot, egy az Opteron, egy pedig az Athlon 64 processzort fogja jelképezni. Az emblémák a társaság hirdetésein, a processzorok csomagolásán, valamint az logókat licencelő partnercégek termékein fognak megjelenni. Az Athlon 64 processzort tartalmazó PC-k gyártói például felragaszthatják majd a számítógép házára az Athlon 64 logóját.

Az AMD Hammer processzorai közül a munkaállomásokba és szerverekbe szánt Opteron áprilisban jelent meg, amíg az asztali PC-ket célzó Athlon 64 szeptemberben kerül piacra. A szeptember végén debütáló Athlon 64-ből az idei év végéig várhatóan azonban csak egy kisebb mennyiség kerül piacra, elsősorban a vezető PC gyártók számítógépeiben.

Az AMD64 platform óriási előnye az AMD szerint, hogy az új chipek kíváló teljesítménnyel, natívan futtatják a 32 bites x86 alkalmazásokat, miközben a 64 bites kódok futtatásának lehetősége új távlatokat nyit egyes területeken. A felhasználók így oly módon juthatnak pluszteljesítményhez, hogy le kellene mondaniuk korábbi szoftvereik alkalmazásáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gz_8 #14
  :))
 • Benedekco #12
  vicc ez a cikk!
  de az előző logo-juk 6* jobb volt nemtom minek kellett ilyen intel-eset csinálniuk?!?!
 • HappyBoy #9
  De ez a trabant vagy opel jel tök gáz! A narancsszím meg a csúcs. (Izzó Athlonok?) :)
 • Lion #8
  A mai világban csinálj valami ujat ami nem koppantás :o)))))))))))))
 • Power #7
  Nem a logó a lényeg.
 • Mixyboy #3
  Egyetertek, nekem sem tetszik annyira...
  De aze ha ott fityegne a hazam elejen, nem kaparnám le :-)
 • Mixyboy #2
  Egyetretek, nekem sem tetszik annyira...
  De aze ha ott fityegne a hazam elejen, nem kaparnám le :-)