Spencer

Intelligens otthoni rendszerek az LG-től

Az LG Electronics bejelentette, hogy hamarosan mintegy tizenhét, köztük számos európai országba kezdi meg intelligens otthoni rendszereinek (smart home systems) a szállítását.

Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata ily módon az anyaországon és Japánon kívül is meg szeretné honosítani ezen vadonatúj eszközöket, melyek rövid időn belül várhatóan jelentős új bevételi forrásokat jelentenek majd a cégnek. Az LG víziója szerint a közeljövő otthonaiban már számos olyan digitális fogyasztói elektronikus eszköz és számítástechnikai berendezés lesz jelen, melyeket egy helyi hálózat köt össze egymással, valamint az internettel. Egyes előrejelzések szerint ebben a piaci szegmensben 2005-ben már nem kevesebb mint 360 milliárd dolláros forgalmat fognak lebonyolítani világszerte.

Az LG munkatársai a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a cég intelligens otthoni eszközei hamarosan többek közt Belgiumban, Görögországban, Tajvanon, Indiában, Kanadában, Oroszországban, az Egyesült Arab Emirátusban és Izraelben is elérhetők lesznek. Ezen termékeit a gyártó a tavalyi esztendőben még csak az Egyesült Királyságba, Mexikóba, az Egyesült Államokba, Spanyolországba, valamint Ausztráliába exportálta. Az LG egyik legfrissebb ilyen eszköze nem más, mint a GR-D267DTU Internet Refrigerator típusjelzésű internetes hűtőgép. A high-tech berendezés alaposan túlmutat a hagyományos hűtőgépeken, melyre jó példa, hogy érintésérzékeny folyadékkristályos kijelzővel, valamint hangszóró rendszerrel is fel van szerelve, így akár internetezésre, sőt mp3 hallgatásra is minden további nélkül felhasználható. Az internetes hűtőgép azonban korántsem számít olcsó mulatságnak, ugyanis a vásárlóknak nem kevesebb mint húszezer dollárt kell kifizetniük érte.

Dél-Koreában egyébként komoly állami támogatást élveznek azon cégek, melyek az egymással hálózatba köthető intelligens otthoni rendszerek fejlesztésével foglalkoznak. Az ország kormányzata nemrégiben tervbe vette, hogy ezen vállalatok számára Kyongsang tartományban felépít egy 165 ezer négyzetméter alapterületű kutatási és fejlesztési központot. A dél-koreai kormány az elkövetkezendő öt évben 480 milliárd wont, vagyis mintegy 250 millió dollárt kíván fordítani a projektre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaDFoX #4
    Hehhhe, nalam a frigo tetejen all egy szokol... ...azon frankon lehet zenet hallgatni... ...Sot, ha mozgok a konyhaban akkor neha adot valt ha meg a huto beindul, akkor neha kikapcsol... ...akkor most "intelligens" a cucc?!
  • [HUN]PAStheLoD #3
    majd ha a hűtő megcsinálja a pirítósom és közbe a házi feladatomat is akkor lesz intelligens addig hűtő.
  • Begi #1
    Hmm. Erdekes. Legkozelebb kitalaljak a DVD-s WC-t. Ugyhogy nagy dolog elvegzesenel elvezheted a Matrix 2-t Dolby-ba:))).
    Ki a f*** akar a hutonel mp3-at hallgatni?