JohnnyCage

A gyártók egyesített erővel fejlesztik a 65 nm-es eljárásokat

Az IBM, Infineon Technologies, és Chartered Semiconductor cégek bejelentése szerint a három társaság közösen folytatja a 65 nm-es csíkszélességű chipgyártási eljárások kifejlesztését.

Az IBM és Chartered Semiconductor cégek, amelyek egyaránt a világ legnagyobb szerződéses chipgyártói közé tartoznak, a memóriachipek egyik vezető gyártójának számító német Infineon Technologies-zel karöltve, közösen dolgoznak a 65 nm-es csíkszélességű chipgyártási eljárás kifejlesztésének felgyorsításán.

A chipek kompenenseinek egyre kisebbé zsugorítása jelentős költségcsökkentést tesz lehetővé a gyártók számára, miközben a chipek egyre gyorsabbak, és komplexebbek lehetnek. Az új eljárások kifejlesztése azonban óriási összegeket, és sok időt emészt fel. A társaságok ezért közösen kívánják kifejleszteni a következő lépcsőnek számító 65 nm-es eljárást, így csökkentve a költségeket, illetve rövidítve a fejlesztés idejét.

A megállapodás pénzügyi részleteit egyik gyártó sem kívánta közölni.

Szakértők szerint a három cég erősségeinek, és chipgyártási tapasztalatának egyesítésével bebiztosíthatja pozícióját, és megalapozhatja versenyképességét az elkövetkező évekre.

A megállapodás keretében a közösen kifejlesztett eljárásra az IBM és a Chartered fog chipgyárat építeni, az Infineon pedig ezen létesítményekben jut majd gyártókapacitáshoz. A közösen folyó fejlesztést az IBM közelmúltban megnyitott East Fishkill-i (New York) kutatólaboratóriuma fogja irányítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!