JohnnyCage

Kibővíti Wi-Fi próbaüzemét a McDonald's

A McDonald's étteremlánc a jövőben tovább bővíti azon kísérleti programját, amelynek keretében a társaság kijelölt gyorséttermeinek látogatói számára drótnélküli internetezési lehetőséget kínál.

Az Oak Brook (Illinois) székhelyű McDonald's kedden jelentette be, hogy a társaság a Cometa Networks-szel karöltve 75-re bővíti azon New York-i éttermeinek számát, amelyekben a vendégek nagysebességű drótnélküli internetszolgáltatást vehetnek igénybe.

A most bejelentett kísérleti akció, amely egy korábbi, szűkebb próbálkozás második felvonása, a társaság 802.11 alapú internetes terveinek komolyságára utal. "Mi a McDonald's-nál azt szeretnénk, hogy az elfoglalt felhasználók a lehető legjobban ki tudják használni idejüket" - mondta Bill Lowery, a társaság egyik elnökhelyettese.

Az elemzők az utóbbi időben szkeptikusan fogadták a különböző kereskedelmi egységekben kiépített fizetős drótnélküli internetelérési lehetőségek üzleti modelljét. A McDonald's megközelítése azonban jelentősen eltér a megszokottól, mivel az étteremlánc nem az internetszolgáltatásból akar többletbevételhez jutni, hanem az ingyenesen, illetve jelképes díjért igénybe vehető lehetőséggel szeretné növelni forgalmát.

A Cometa-val közösen kidolgozott korábbi program mintegy 10 New York-i McDonald's éttermet érintett. A társaság egy másik szolgáltatóval, a Wayporttal közösen azonban már épít egy szintén 75 étteremre kiterjedő Wi-Fi hálózatot San Francisco-ban.

A Cometa Networks-szel indított New York-i projekt keretében a 75 étteremből 60-ban már elérhető a drótnélküli internethozzáférés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #15
    Tengerentúl valóban sokkal kisebb egy hambi, minden más viszont sokkal nagyobb, a fene se érti.
  • HuAn82 #12
    Ide fognak érni,csak idő kérdése...
  • AnarchoiD #11
    amugy kar hogy ezek a hirek US re korlatozodnak, es sosem fognak minket elerni ;)
  • AnarchoiD #10
    teso volt parszor NY-ben es aszondja McD rakas kaki, akarmejik masik etteremlanc nagyobb adagokat ad, ezert kevesen mennek McD , de ugylatszik probalkozik azert ;) (halottam hogy volt 1dollaros szendvics , hogy majd a nepek ott isznak hozza ucsit krumplit egyebet, erre elelmes nepek ott vettek szendvicset masutt meg megvettek hozza az ucsit, egyebet ;)
  • Pano #9
    Én dolgoztam nyári munkán a McDonald's-ba, azóta nem eszek hamburgert :DD. Amit művelnek egyesek a húspogácsával ;). MEsélek egy esetet. Éppen én raktam össze a hambrugereket (ketchup, saláta, zsemle stb stb), mögöttem volt a húspogácsasütő. A gyerek véletlenül leejtett 3 db-ot, majd beletette a zsemlébe. Mondom neki - Mit csinálsz te állat?!. Erre ő: Nem látta senki, attól még az íze ugyan az marad. Majd röhögött. Meg kell jegyeznem, hogy nem éppen volt tiszta padló :D
  • Pano #8
    :DD Jaja :D. Mennyi ubroka lesz majd a monitoron? :DDD
  • HuAn82 #7
    Aham,de attól a paca rajta marad és milyen kellemes lesz majd egy zsíros enter-t nyomnod..:-D
  • Davidus #4
    Bele a hamburgerbe:)
  • HuAn82 #3
    Eddig még nem.Szemfüles egy vállalkozás,az már biztos...Mire kellhet nekik marhaszem??:-D
  • HuAn82 #1
    Tele szájal,zsírpacás kézzel internetezni...nagyon gusztusos,higénikus dolog.Hajrá elhízott,jóléti társadalom!!