JohnnyCage

2005-ben robbanhat az LCD TV piac

A tajvani AU Optronics vezérigazgatója szerint a hatodik és hetedik generációs LCD gyártósorok elterjedésével, 2005-ben válhatnak általánossá az LCD kijelzős lapos televíziók.

Mint Kuen-yao Lee, az AU Optronics (AUO) vezérigazgatója elmondta, a közeljövőben megjelenő hatodik és hetedik generációs LCD gyártósorok jelentősen meg fogják növelni a társaságok gyártókapacitását, amely várhatóan az LCD kijelzős televíziók általános elterjedésének fő mozgatóereje lesz, és 2005-re tehető.

Lee szerint a jelenlegi negyedik és ötödik generációs LCD gyártósorok legfeljebb két - három 30 colos képátlójú kijelzőt tudnak készíteni egy - egy alapanyagul szolgáló üveglapból. A kis gyártókapacitás nem teszi lehetővé, hogy az előállítási költségek lecsökkenjenek, és így a nagyméretű LCD televíziók végfelhasználói ára is elfogadható szintre süllyedjen.

Az AUO vezetője úgy véli, az idei évben még a 20 colos képátlójú LCD televíziók lesznek az általános készülékek az LCD TV piacon, de a jövőben a 26 - 37 colos modellek átveszik a vezető szerepet. A társaság ezért a jelenlegi 15, 17, 20,1, és 26 colos változatok mellett a közeljövőben 14, 30, és 46 colos LCD kijelzőket is kiad majd.

Kuen-yao Lee mindezt a társaság következő generációs LCD gyárának megnyitási ünnepségén jelentette be a tajvani Central Taiwan Science-Based Industrial Parkban. A társaság a jövő év végén helyezi üzembe az első gyártósorokat az új létesítményben, amely 2005 második negyedétől fog LCD televíziókat gyártani. A gyár mintegy 200 milliárd tajvani dolláros beruházással épül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rolika #2
    szeretettel (és türelmetlenül :) várom ezt a robbanást :-D