JohnnyCage

Egyre többen támogatják a "Ne küldj spamet" listát

Egy frissen kiadott tanulmány szerint az amerikai internetezők döntő többsége támogatná egy olyan lista készítését, amelyre feliratkozhatnának azok, akik nem kívánnak kéretlen reklám e-maileket fogadni.

Az adatbiztonsági tanácsadó, és egyben antispam szoftverfejlesztő ePrivacy Group szerdán kiadott 2003 Consumer Spam Study elnevezésű tanulmánya szerint az amerikai fogyasztók 74 százaléka akar egy olyan e-mail tiltólistát, amelynek telefonos változata az ősszel hatályba lép. A megkérdezett felhasználók 79 százaléka törvényekkel tiltatná be, vagy korlátozná a kéretlen reklám e-maileket.

Az 1090 amerikai felnőtt megkérdezésével készített tanulmány eredményét egy, Charles Schumer szenátor által tartott sajtókonferencia keretében hozta nyilvánosságra az ePrivacy Group. Schumer egy olyan törvénytervezetet dolgozott ki, és nyújtott be elfogadásra, amely az ősszel életbe lépő telefonos tiltólistához hasonlít, csak éppen e-mail változatban.

"Az e-mail felhasználók már jóideje ki vannak szolgáltatva a spamküldőknek" - mondta Schumer. "Ez a tanulmány is mutatja, hogy az emberek a lehetőség után kiáltanak, hogy megállíthassák a kéretlen e-mailek áradatát."

A megkérdezettek többsége szerint a jelenlegi spamellenes megoldások nem hatékonyak, a kéretlen e-mailek küldéséről való kijelentkezést pedig a felhasználók 37 százaléka nem meri használni, nehogy a válasz megerősítse e-mail címűk létezését.

A felhasználók olyan társaság e-mailjeként határozzák meg a spamet, amellyel nem állnak kapcsolatban. 70 százalékuk szerint nem zavaró, ha olyan cégtől kapnak e-mailt, amellyel egyébként az interneten kívül is kapcsolatban állnak. A megkérdezettek 31 százaléka még a nem üzleti célú kéretlen e-maileket is kitiltaná postaládájából a "Ne küldj spamet" lista segítségével.

Schumer tervezete szerint a "Ne küldj spamet" listára bárki feljelenkezhetne. Aki pedig a központi listán található, annak tilos, és törvénytelen lenne kéretlen üzleti e-maileket küldeni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joe #6
    Az US-ban, ha valaki otthon felhív és el akar adni neked valamit, megmondhatod neki, hogy többször ne hívjon, ha mégis felhív másodszorra is, akkor $500 büntetést kell neki fizetnie hívásonként. A telefontársaság logolja a hívásokat, ezért bizonyítani könnyü az esetet. Napi 10000-100000 hívás esetén könnyen összejöhet egy akkora büntetést, ami már kivonhatja a marketing céget a forgalomból. Ezért nem hívnak senkit vissza, aki nem akarja...
  • b #4
    ez egy egész jó kezdeményezésnek tűnik. a gond az, hogy ez a lista is alkalmat ad visszaélésre. :( tehát félmegoldás!
  • HappyBoy #3
    Ezzel megint csak az e-mail címeket szedik ki az emberekből. Ez is hoax! Hehe.