JohnnyCage

A videójátékok görögországi tilalma EU irányelvekbe ütközik

Az Európai Unió irányelveivel és elvárásaival ellentétes az a tavaly hozott görög törvény, amely gyakorlatilag az egész ország területéről kitiltja az elektronikus játékokat.

Bizonyára mindenki emlékszik arra a tavalyi botrányra, melyben a görög kormány betiltott minden játékot futattni képes elektronikus eszközt vagy szoftvert. Az Európai Unió tegnap figyelmeztetést adott ki Görögország számára, amelyben az Unió törvényhozó szerve értesíti az ország kormányát, hogy a tavaly júliusban meghozott törvény, amely tiltja az elektronikus (és többek között számítógépes) játékok használatát minden magán- és közterületen, kivéve a kaszinókat, számos ponton ütközik az uniós feltételrendszerrel, amely előírja a termékek és szolgáltatások szabad kereskedelmét.

A törvény célja a görög kormány szerint az illegális szerencsejáték visszaszorítása az országban.

Görögország egyébként már azzal megszegte az Európai Uniós szabályokat, hogy nem értesítette az uniós vezetőket a tervezetről még akkor, amikor az csak előzetes vázlatként létezett.

A görög kormánynak elküldött tavaly októberi EU értesítés szerint a tilalom megakadályozza, hogy az elektronikus játékra alkalmas termékek bejussanak az országba, amely szemben áll az uniós egyezményekkel, amelyek előírják a termékek tagországok közötti szabad áramlását. A kedden kiadott közlemény szerint az Európai Uniónak "számos további területen is komoly kétségei merültek fel a törvény uniós egyezményekkel való kompatibilitását illetően".

Az Európai Unió ezért a közeljövőben korlátozásokat tervez bevezetni Görögország ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Benedekco #19
  és ha WC-zés után nem mosok kezet akkor jön majd a villamos szék?
  mi az a demokrácia?
 • mireez #16
  "A görög kormánynak elküldött tavaly októberi EU értesítés szerint a tilalom megakadályozza, hogy az !!! elektronikus játékra alkalmas termékek bejussanak az országba !!!,..."

  Nah, minden számítógépet kitiltanak "Görögiából"... Megint cserépszavazás lesz:-DD
 • Yfel #14
  Helyes :o)

  Y
 • Hmuda #13
  Már két héttel a kihirdetése után törölve lett. Kb egy éve. :P
 • Yfel #12
  görög kormány betiltott minden játékot futattni képes elektronikus eszközt vagy szoftvert.

  Remélem ez csak félrefordítás mert akkor ezek szerint be vannak tiltva a mobiltelefonok, számítógépek (minden OS képes játékokat futtatni), PDA-k, gameboyok (nehogy az 5évesek illegálisan szerencsejátékozzanak :o) ) meg amúgy minden amire egy országnak szüksége van, hogy ne essen vissza a kőkorszakba :o)

  Én nem értem, hogy senkinek nem volt annyi esze, hogy előrelássa azt az őrületet amit ez hozni fog.

  Arról nem is beszélve, hogy akkor most a kormányuk is illegálisan használ minden számítógépet... remélem le is csuknak mindenkit :D (legalábbis azokat akiknek közük volt a törvényhez... meg az elfogadásához)

  Én egyébként kizárnám őket az EU-ból ha nem törlik a törvényt.
 • Rockety #10
  lassan nem játszhat senki a saját mütyörjével lol
 • Lazarus #9
  Jövőre betiltják a mobiltelefont :D
 • Cat #8
  elég lassan örölnek a bürökrácia malmai
 • silanor #6
  Es mi van a mobil java jatekokkal? :)
 • I.C.ram #2
  Jól megszívták a görögök :D Nem elég, hogy az egész nép utálja a vezőket a tavalyi törvény miatt, de még most emiatt a korlátozás miatt is gyülölheti a nép a veztőket :D Attól félek, hogy a magyar politika is fog ilyen faszságoakt elkövetni.