JohnnyCage

Újabb szoftverlopási ügy a Microsoftnál

A szoftveróriás egy újabb ex-alkalmazottjáról derült ki, hogy jogtalanul szerzett hasznot akciós szoftverek nagymennyiségű felvásárlásával, illetve értékesítésével.

A szoftverlopási ügy először tavaly decemberben robbant ki a Microsoftnál, amikor kiderült, hogy Daniel Feussner, a társaság egykori menedzsere többmillió dollár hasznot szerzett bizonyos Microsoft szoftverek nagymennyiségű akciós árú megvásárlásával, illetve magasabb áron való eladásával. Feussner, aki a csalással szerzett pénzt szinte azonnal elköltötte, a rendőrségi nyomozás megindulását követően gépkocsi fagyálló hűtőfolyadékot ivott, és a helyi korházban életét vesztette.

Az eset kapcsán a Microsoft külső szakértők segítségével alapos vizsgálatot indított az esetleges, hasonló visszaélések feltárására, amelynek eredményeképpen az elmúlt hónapban Richard Gregg, a társaság egykori Windows projektkoordinátora is gyanúba keveredett. Gregget 17 millió dollár értékű szoftver eltulajdonításával vádolja a rendőrség. Az ex-vezető jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A közelmúltban lebukott, 31 éves Kori Robin Brown, aki a Microsoft adminisztrációs asszisztense volt, kedden bűnösnek vallotta magát mintegy 6 millió dollár értékű SQL Server szoftver jogtalan megrendelésében, és személyes haszonszerzés céljából történő illegális értékesítésében. A washingtoni ügyészség közleménye szerint a bűncselekményre 1998 és 2000 között került sor.

Brownra akár 5 évig terjedő börtönbüntetés, és mintegy negyedmillió dolláros kártérítési kötelezettség várhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #4
    foleg, ha figyelembe veszed, hogy amcsieknal ujabban a fajlcsereloket is 5 evig terjedoleg akarjak buntetni..

    szal eljen a nagy amerikai szabadsag...
  • Bonewerkz #3
    naja, de nem 6 mill forintert, hanem dolcsiert:))
  • KIP #1
    én ezen már régen nem lepődök meg...úgy látszik ne fizet el jól a micrfosh:D