JohnnyCage

A társaságok körében is elterjedtek a fájlcserélő hálózatok

A fájlcsere szoftverek, illetve az ezekkel elérhető szolgáltatások a társaságok számítógépein is meglehetősen elterjedtek, áll egy most kiadott jelentésben.

A kanadai AssetMatrix piackutató cég mintegy 560 különféle nagyságú társaság részvételével készített tanulmányt az online fájlcserélő szolgáltatások elterjedtségéről. A társaság adatai szerint a P2P fájlcsere szoftverek, mint a KaZaA és a Morpheus a vállalati számítógépes rendszerek 77 százalékán voltak megtalálhatóak.

Az AssetMatrix szerint a vizsgált cégek közül minden olyan társaság számítógépes rendszerén belül legalább egy számítógépen található fájlcsere szoftver, amely több, mint 500 alkalmazottat foglalkoztat. Mindebből arra lehet következtetni, hogy az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA), amely a közelmúltban bejelentette, hogy illegális zenefájl cserét folytató felhasználók ezrei ellen fog pert indítani, minden bizonnyal a társaságokat is célbe veszi majd.

Már korábban is volt példa olyan esetre, amely során a lemezkiadók pert indítottak egy társaság ellen, mivel annak számítógépes hálózatán nagyszabású jogtalan zeneterjesztés folyt. Az RIAA a közelmúltban pedig levelet küldött az 500 legnagyobb amerikai vállakozásnak, amelyben a jogtalan zeneterjesztés támogatásából, illetve eltűréséből eredő jogi felelősségre hívja fel a társaságok figyelmét.

"A társaságok kétségbeesetten igyekeznek olyan megoldást találni, amellyel elejét vehetik az efféle problémáknak" - mondta Paul Bodnoff, az AssetMatrix vezérigazgatója. "Csakúgy, mint a szoftverlicencek esetében, a társaságok a jog jó oldalán szeretnének állni. A kérdés csak az, hogy mindezt hogyan tudják megoldani."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #3
    kerdes, hogy kinek mi a jog 'jo oldala....'
  • HappyBoy #2
    RIAA: Lassan körbe kell, hogy kerítsék magukat, mert rajtuk kívül mindneki bűnös!
  • Csudri #1
    Szopás!