JohnnyCage

Az EU harcol a spam ellen

Az Európai Bizottság szerint összehangolt, nemzetközi erőfeszítés szükséges a kéretlen, reklámcélú e-mailek megfékezéséhez.

Az Európai Bizottság keddi közleménye szerint globális erőfeszítésre van szükség a számítógépes rendszereket egyre inkább leterhelő kéretlen reklám e-mailek, vagyis spam visszaszorításához.

Az Európai Unió törvényhozó szerve ennek megfelelően új szabályozást szeretne kialakítani a spammel kapcsolatban az idei év októberétől. Az Európai Bizottság a szükséges lépéseket az Egyesült Államokkal összehangoltan kívánja kidolgozni illetve végrehajtani, és azt szeretné, ha az OECD (Organization for Economic Cooperation and Development - Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) is szerepet vállalna.

"A spam mindannyiunk számára komoly problémává vált, mivel a jelenség rendkívül bosszantó. Jelentős időbe telhet, mire az ember kiszűri, melyek azok az e-mailek, amelyek fontosak számára" - mondta Erkki Liikanen, az Európai Bizottság informatikai és telekommunikációs biztosa.

Liikanen szerint az elküldött e-mailek 48 százaléka spam, amely éves szinten mintegy 2,8 milliárd dollár kárt okoz a társaságoknak a kieső termelékenységen keresztül. A legtöbb kéretlen e-mailel különféle termékeket, mint például pénzügyi szolgáltatásokat próbálnak eladni küldőik, de igen gyakori a pornográf spam, és az internetes csalás is.

Liikanen arra ösztönözte az EU tagországokat, fogadják el azt az új törvényt, amely októberben lép életbe, és jelentős szigorításokat vezet be a kéretlen e-mailek küldésével kapcsolatban. "A tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy a spam-ek csak a címzett egyértelmű beleegyezésével legyenek elküldhetők. Szintén fontos, hogy azokat, akik megszegik ezen szabályokat, felelősségre vonják cselekedetükért" - mondta Liikanen.

"A második fő cél az országok közötti összehangolt munka, a hatékony együttműködés biztosítása lesz, amelyben az olyan nemzetközi szervezetek, mint az OECD jelentős szerepet kaphatnak."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CH4R1ie #6
    Én nem győzöm létrehozni ezeket a rohadt filtereket, amik letörlik ezeket nekem autómatikusan. Ha ezek nem lennének, elég sok levél lenne az inboxomban.
    Ja és mielőtt kitennék őket Kanadába, leégethetnék róluk a bőrt, hogy lesüljön a pofájuk. Sőt, ez a folyamat TV-show formájában közvetíthetnék. Már látom is: Frosty the X-Spammer Show.
    /me is laughing in an evil manner.
  • Reggel #3
    Valahogy egyetértek Vonalkóddal, azt hozzátéve, hogy a levelenként 10 dolcsi a szenvedő alanyhoz jusson. :)
  • gz8 #2
    Nem vagyok egy erőszakos típus, de valahogy jobban érezném magam, ha ezek az emberek (?) levelenkét 10 dolcsis büntetést kapnának, aztán kiraknák őket valahol Kanada erdeiben egy szál shortban, aztán majd a természet megteszi a magáét