JohnnyCage

Symantec: a Microsoft nem jelent veszélyt ránk

A szoftveróriás Microsoft azon lépése, hogy a vírusirtó programokra is kiterjeszti termékpalettáját, nem jelent közvetlen veszélyt a rivális antivírus cégekre, véli John Thompson, a Symantec vezérigazgatója.

"Mivel a Microsoft egy olyan termékkel jelenik meg a piacon, amelyet ismerünk, és amellyel kapcsolatban egyértelműen meghatározható a társaság célja, nem aggódunk" - mondta Thompson egy, a napokban adott interjú során.

A Microsoft, miután az elmúlt hónapban megvásárolta a román GeCAD antivírus szoftvercéget, azt tervezi, hogy egy fizetős vírusirtó szoftverrel jelenik meg a piacon. Egyes elemzők a lépés hallatán azonnal temetni kezdték a vírusirtó szoftvereket fejlesztő társaságokat, mint például a Symantecet. Thompson azonban hangsúlyozza, hogy a biztonság nem csak a vírusvédelemről szól, így a szegmensben egy számos rendszert összefogó, integrált megoldást kell nyújtani a sikerhez.

"A tény, hogy a Microsoft immár rendelkezik antivírus szoftverrel érdekes, de ameddig nem adnak ki valami olyan megoldást, amely megoldja a felhasználók összes biztonsági problémát, mindez csak egy ígéret" - mondta Thompson, aki szerint a Symantec hírneve elég erős a szervezeti szegmensben ahhoz, hogy a társaság visszaverje a Microsoft támadását, és a cégnek elsősorban a fogyasztói piacon kell tartania a szoftveróriás előretörésétől.

"Ügyfeleink döntő többsége nem tartja elég megbízhatónak a Microsoft szoftvereket ahhoz, hogy a biztonsági szegmesnben is a szoftveróriás termékét válassza" - mondta Greg Baufield, a Nexus Information Systems új technológiai megoldásokkal foglalkozó menedzsere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csabi #14
    Csak annyit fuznek hozza, hogy a virusirtok gyartoinak ez komolyan betesz meg akkor is, ha esetleg kepesek lesznek jobb termekkel eloallni. Tul kenyelmes lesz az ms megoldast hasznalni, raadasul az ms rengeteg ugyfelhez lesz kepes eljuttatni az "ms windowshoz legjobban passzolo ms virusirtot".
    A symantec-es foszer meg elegge gyenge szoveggel probalja nyugtatni a reszvenyeseket. Megszivtak.
  • Zro #11
    Ha a linux elterjed akkor is annyi ezeknek a cégeknek, hiszen ott rengeteg ingyenes cucc van. Ha a vállalatok maradnak továbbra is Symantec-nél csak az egyéni felhasználók nem, az nem nagy veszteség, mivel otthonra szerintem ritkán veszik meg a szoftvert. Otthoni felhasználásra van több ingyenes is vagy egyszerűen föltörik.
  • Joe #10
    A következö windowsban benne lesz az antivirus. Az MS Update elég jól mükszik, azon keresztül lesz a virusinfo database updatelve. Persze lehet majd törölni és helyette Norton-t alkalmazni, de öszintén szólva ki fogja ezt megcsinálni? Vállalatok - egy ideig. Aztán lehet más megélhetési forrás után nézni a virus írtó software fejlesztöknek.
    Ez a lépés egyébként a Linux miatt van, tényleg kezd feljöni, már-már használható, csak a játékok nem futnak rajta - de ha ezt megoldják, akkor el fog terjedni és ezért lép már most az MS - a Linuxon nincsen beépített virusírtó...
  • SirBubu #8
    én viszont nagyon is el tudom képzelni, hogy néhány év alatt kivégezze a MS a Symantecet (legalábbis ezen a fronton). lásd pl. a böngészőknél a Netscapet. néhány hete olvastam (tán pont itt? - de szerintem más is), hogy kivonják vége lett, mint a botnak. bár én sose használtam, azért sajnálom, hogy vége. 1előre opera, aztán lássuk , meddig bírja.
  • droland #7
    "Ez a májkroszoft már mivel nem akkar foglalkozni.
    Mobiltelefon,Xbox,Bicikli,Lenkerekesauto..stb
    Elmehetnének a busba maradjanak a Winfosnál+ofisznál azt annyi nekik elég. Mért keseritik a felhasználok amugyis keserü életétt/BSA.../"

    Te csináltál volna egy MS-DOS és abból éldegéltél volna mi? A multiknak ez a lényege. Már ne haragudjatok de az összes multi ilyen. Lásd: LG. Pl. softveren kívül (egyenlőre talán) még mit NEM gyárt?

    Szal értitek... okos multik így csinálják. Mert valami bejön, valami nem. De ami nem, az kompenzálja az, ami bejött. Ha váltani nem is, de nem is megújjulni, mert az sem, de újat csinálni érdemes.

    Erről szól. Csak kár, hogy megint csak az MS van ebből a szempontból terítéken, pedig mennyi mindenkit lehetne köpni. De az élet a számtech. világában ilyen: "az MS bármit is csinál, örökre köcsög marad." Soha senkinek nem fog tecceni. De nem azért mert TÉLLEG NEM JÓ! Azért mert MS, és ha csinál egy hibát, az 'nálunk' felér egy másik gyártó által okozott 100-zal. Remélem érthető...

    ennyi...
  • HappyBoy #3
    Ha fizetős lesz, nem kell. Ha ingyenes, akkor meg olyan lesz mint a paint a PhotoShop mellett. De ennek meg semmi értelme.