JohnnyCage

Az AMD Kínától reméli piaci részesedésének növekedését

A processzorgyártó agresszív marketingkampányba kezd Kínában, mivel a társaság úgy véli, a több, mint 1 milliárd lakosú országban kétszer gyorsabb növekedést érhet el, mint a világ többi területén.

Elemzők szerint az AMD terve megvalósítható, mivel a társaság piaci részesedése jelenleg meglehetősen alacsony az országban, és csak a közelmúltban vált kétszámjegyűvé. Az AMD a kínai piacon jelentős előnyre tehet szert az Intelénél alacsonyabb áraival, de a chipóriás aligha fogja tétlenül nézni, hogy legfőbb riválisa piaci részesedést szerez a legdinamikusabban fejlődő piacon.

Kína akkor vált kiemelten fontos felvevőpiaccá az AMD számára, amikor Hector Ruiz tavaly áprilisban elfoglalta a társaság vezérigazgatói székét. "Az új vezérigazgatónk komoly lehetőségeket lát Kínában" - mondta Thomas Tong, az AMD kínai részlegének marketingigazgatója. "Sokkal több támogatást kapunk, és a szükséges erőforrások is sokkal inkább rendelkezésre állnak terveink megvalósításához" - tette hozzá Tong.

A Hewlett-Packard a közelmúltban három új asztali PC sorozattal kiadta az első olyan AMD alapú PC-családot Kínában, amely országszerte elérhető. Az AMD azonban a vezető kínai PC-gyártókkal is tárgyalásokat folytat Athlon alapú számítógépek forgalmazásáról az országban.

A legnagyobb kínai PC-gyártónak számító Legend, amely a piac 28 százalékát uralja, egyelőre viszont csak Intel processzoros számítógépeket forgalmaz. Bár az AMD a közelmúltban megegyezést kötött a társasággal, a Legend egyelőre nem kötelezte el magát az Athlon processzorok alkalmazása mellett.

Az AMD-nek jó esélye van a kínai PC-piac alsóbb régióinak meghódítására az Intelénél kedvezőbb árai miatt, véli Adam Parker, a Bernstein befektetési bank egyik elemzője. Az Intel azonban várhatóan saját árainak lecsökkentésével fog reagálni, tette hozzá Parker. "Az AMD a közelmúltban számos szerződést kötött kínai cégekkel, és megpróbálja növelni termékeinek népszerűségét az országban. Minden társaság arra húz, amerre a legnagyobb növekedést reméli" - folytatta az elemző.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!