JohnnyCage

A Microsoft csatlakozik az otthoni hálózati szövetséghez

A szoftveróriás is azon nyolc társaság között van, amely az elkövetkező hetekben jelenti be csatlakozását az Internet Home Alliance (IHA - Internetes Otthon Szövetség) szervezethez.

Az IHA célja, hogy a lakásokban található elektronikus készülékek, mint például a PC-k, a szórakoztatóelektronikai- és konyhai eszközök, valamint a háztartási berendezések egy közös otthoni hálózatra legyenek kötve, azon keresztül pedig elérhessék a Világhálót. A szövetség már most is nagyszámú szoftverfejlesztőt, és hardvergyártót tudhat sorai közt, de a közeljövőben további nyolc társaság jelenti be csatlakozását.

A redmondi (Washington) székhelyű Microsoft hivatalosan július 22-én jelenti be, hogy belép a szervezetbe. Mint Jonathan Claus, a társaság fogyasztói eszközökkel foglalkozó részlegének fejlesztési- és stratégiai igazgatója a napokban elmondta, a Microsoft alig várja, hogy a szövetség tagjává válhasson, és így számos más társasággal együtt fejlessze ki azokat a megoldásokat, amelyek a jövő otthoni hálózatát testesítik meg.

"Ahhoz, hogy ez az elképzelés megvalósulhasson, számos társaság aktív támogatása szükséges" - mondta Cluts.

A többi hét új tag név szerint a telekommunikációs szolgáltató SBC Communications és Bell Canada, az automatizálási szoftverekkel foglalkozó SupportSoft, az Arvida és Catellus Urban Development fejlesztők, a telekommunikációs antennákkal foglalkozó Cushcraft, és a Peapod online fűszerbolt. Az IHA jelenlegi több, mint két tucat tagjai között olyan óriások is vannak, mint az IBM, a Hewlett-Packard, a Motorola, a SUN Microsystems, és a Whirlpool.

A Microsoft elsősorban a készülékekek összekötő szoftverek fejlesztésével szeretné kivenni részét az otthoni hálózatok kiépítéséből, és a társaság a közelmúltban kiadott Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel, az Xbox játékkonzollal, valamint az MSN Internet szolgáltatással már tett is lépéseket az otthoni hálózatok irányába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)