Spencer

A Microsoft Indiába készül

A Microsoft képviselői bejelentették, hogy a szoftvercég a jövőben számos fejlesztési tevékenységet át kíván helyezni az Egyesült Államokból Indiába, ily módon ugyanis jelentős mértékben csökkenthetők lesznek a fejlesztési munkálatokra fordított összegek.

Miközben a technológiai szektor nagyvállalatai az elmúlt időkben jelentős munkaerő leépítések végrehajtására kényszerültek, a Microsoftnál mindeddig nem került sor ilyen megszorító intézkedésekre, most viszont már szinte biztosra vehető, hogy hamarosan számos amerikai alkalmazottjától szabadul meg a cég, igaz ezzel párhuzamosan Indiában sok új munkahelyet teremt.

Indiában sok kiváló, angolul tökéletesen beszélő szakember található, éppen ezért úgy gondoljuk, hogy az országra a korábbiaknál nagyobb figyelmet kell szentelnünk - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Reuters hírügynökségnek S. Somasegar, a Microsoft Windows Engineering Services alelnöke. A Microsoft egyébként már tavaly év vége óta nagy fantáziát lát az Indiában történő fejlesztési munkálatokban, ugyanis 2002 novemberében maga Bill Gates, a szoftvercég első embere jelentette be, hogy a Microsoft három éven belül mintegy 400 millió dollárt kíván befektetni a világ második legnépesebb országában. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Microsoftnak hosszabb távon mekkora megtakarítást jelent majd a fokozott indiai jelenlét.

A redmondi mamutcég öt évvel ezelőtt nyitotta meg első indiai kutatási és fejlesztési központját. Az ország déli részében, Hyderabad városban található Microsoft kirendeltség jelen pillanatban mintegy kétszáz fejlesztőmérnököt foglalkoztat. A Windows operációs rendszerei, illetve népszerű Office irodai szoftvercsomagja révén a szoftverpiacon domináns szerepet játszó Microsoft Indiában nem csak új fejlesztőmérnöki állásokat kíván létrehozni, hanem emellett terméktámogatási szakembereket is fel kíván venni helyi csapatába. A vállalat Indiában jelenleg megközelítőleg százötven terméktámogatási munkatársat foglalkoztat, jól értesült források pedig tudni vélik, hogy hamarosan ezerre fog növekedni ezen Microsoft alkalmazottak száma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zippofcy #8
    Nem elbutultak, csak az oktatasi rendszeruk csapnivalo. Senki nem szuletik programozonak, kutatonak, filozofusnak, stb. Viszont pl. eladonak remekul bevalnak :)
  • zippofcy #3
    Mar igy is foleg az indiaiak dolgoztak az M$nel is, mint ahogy egesz amcsiban a bevandorlok dolgoznak foleg. Rugjak csak ki a sok lusta amerikait, csak kavezgatnak meg netezgetnek munkaidoben, dolgozni mar csak azert sem tudnak mert muveletlenek.
  • Joe #1
    Nem baj, az MS Software-ek sokkal rosszabbak nem lehetnek ;-)))