JohnnyCage

Erőteljes notebookeladások májusban

Májusban a meglehetősen erőteljes notebookeladások segítettek fellendíteni az egyébként viszonylag gyenge amerikai PC-piacot.

A notebook számítógépek eladásai az Egyesült Államokban 33 százalékkal növekedtek májusban áprilishoz képest, amely egyúttal 58 százalékos bővülést jelent a tavalyi év májusában regisztrált eredményekhez viszonyítva, közölte az NPD Techworld piackutató cég.

A notebook PC-k népszerűsége az utóbbi időben erőteljesen nőtt mind az otthoni felhasználók, mint a szaküzletekben vásároló kisvállalkozások körében. Elemzők szerint megfigyelhető egy trend, amely szerint a felhasználók a kiöregedő asztali PC-ket a pluszköltségek ellenére egyre szívesebben váltják fel egy hordozható változattal még akkor is, ha csak viszonylag ritkán tudják kihasználni a mobilitás nyújtotta előnyöket.

A notebook eladások májusban mind az eladott darabszám, mind pedig az összbevétel tekintetében új rekordot állítottak fel az Egyesült Államokban, miközben a készülékek átlagos kereskedelmi ára még sohasem volt ilyen alacsony, közölte Stephen Baker, az NPD Techworld elemzője.

Májusban az amerikai PC eladások 54 százalékát képviselték a notebookok, amelyek immár nagyobb bevételi forrást jelentenek, mint az asztali változatok. A darabszám tekintetében a notebookok az összes eladott PC 40 százalékát teszik ki. A májusban értékesített notebookok átlagos kereskedelmi ára 1294 dollár volt, közölte Baker. Ez mintegy 75 dolláros csökkenést jelent áprilishoz, és 250 dolláros zuhanást mutat a tavalyi év májusához képest.

"Mindezek az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a felhasználók hajlandóak többet fizetni a lapos LCD kijelzőkért, illetve a mobilitásért" - mondta Baker.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!