JohnnyCage

A RIAA ismét nyert a Madster ellen

A másodfokú bírósági ítélet szerint a Madster továbbra sem indíthatja újra szolgáltatását, amelynek titkosítási funkciója az illegális fájlcserék leplezését célozza.

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) újabb sikert aratott a Madster fájlcsere szolgáltatással szemben, miután a bíróság másodfokon is helybenhagyta a hálózat leállítását elrendelő ítéletet. A bíróság szerint az a "szándékos vakság", amelyet a Madster az adatforgalom titkosításával valósított meg hálózatán, még nem mentesíti a társaságot az illegális fájlcseréből eredő felelősség alól.

A Madster bezárását első fokon még a tavalyi évben rendelte el az amerikai bíróság. John Depp, a szolgáltatás tulajdonosa azzal védekezett a Madster titkosítását érő vádakkal szemben, hogy a funkció a felhasználók által továbbított adatok bizalmasságát szolgálja.

A bíróság szerint "az, aki tudja, vagy erősen gyanítja, hogy illegális tevékenységben vesz részt, és olyan lépéseket tesz, amelynek eredményeképpen nem szerez tudomást a konkrét tevékenységről, törvénysértést követ el". A mostani döntés ráadásul új fegyver lehet a lemezkiaók kezében, akik szerint a fájlcsere hálózatok működtetői nem mentesülnek a felelősség alól azért, mert szándékosan nem vesznek tudomást az illegális zene- és videófájl terjesztésről.

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége üdvözölte a bíróság döntését, amely megakadályozza, hogy a fájlcsere hálózat a felhasználók törvénysértő tevékenységéből szerezzen nyereséget. "Örülünk a döntésnek, amely megmutatja, hogy a fájlcsere hálózatok nem építhetik üzletüket jogsértő tevékenységre, és nem mentesülnek a felelősség alól pusztán azért, mert a szolgáltatást egyesek jogszerű célra is használják" - közölte Cary Sherman, a RIAA elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #7
    jah ez érdekel :D
  • Yfel #5
    "amelynek titkosítási funkciója az illegális fájlcserék leplezését célozza" - mármint a leleplezés megakadályozását célozza, nem?

    De... ha visszaolvasod amit írtál akkor ugyanazt mondtad el másképpen :)

    Y