JohnnyCage

Tovább csökken a DVD-ROM meghajtók ára

A DVD-ROM meghajtók eladásai az év második felében várhatóan jelentősen növekedni fognak, mivel a készülékek ára tovább zuhan, és lassan megközelíti a CD-ROM meghajtókét.

Az optikai meghajtók forgalmazásával foglalkozó tajvani cégek jelentése szerint az idei év második negyedében 15 dollárra csökkent a CD-ROM meghajtók szerződéses darabára az év elején regisztrált 17 - 18 dolláros szintről. Ezzel egyidőben a DVD-ROM eszközök darabára 30 dollárról 26 - 27 dollárra esett.

Bár a DVD olvasók még mindig jóval drágábbak, mint a CD-ROM változatok, ez a különbség az év második felében jelentősen csökkenni fog, mivel a DVD-ROM eszközök ára folyamatosan, és lendületesen fog esni. Ennek oka a forgalmazók szerint az olyan kulcsfontosságú alkatrészek árának csökkenése, mint például az olvasófej.

A hírforrások szerint a CD-ROM meghajtók ára már nem fog számottevően csökkenni, mivel a gyártók nem tudják tovább mérsékelni előállítási költségeiket, az eladott készülékeken pedig már így is csak minimális haszna van a cégeknek.

Több jelentősebb gyártó, mint a Lite-On IT, a BenQ, a Samsung Electronics, és a Hitachi-LG Data Storage az év végére várható keresletnövekedésre felkészülve még a nyár folyamán kibővíti gyártókapacitását, ezzel is tovább gerjesztve az árak csökkenését.

A Lite-On IT, amely a hírforrások szerint a Samsung és a Hitachi-LG Data Storage mellett jelenleg a három legnagyobb DVD-ROM gyártó egyikének számít, az év második felében átlagosan havi 300 ezer - 400 ezer DVD olvasó meghajtót kíván legyártani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ligend #5
    Valami gagyi 24x-es CD-iro a "Mert hulye azert nem vagyok" boltban is volt brutto 9900-ert (dobozos). Meg a DVD-ROM-ra is elkepzelheto ez az ar, de egy DVD-R meg mindig 40-50e korul van (legjobb tudomasom szerint).
  • Csudri #1
    Most láttam, hogy a Pc-Land-nál Mitsumi (Panasonic álneve) dvd-iró SEX akcióban 9900Ft!!! Akkor meg mit akarnak az olvasóval?! Hülyék ezek, ki a fene vesz olvasót?!