JohnnyCage

A Samsung szállítja a Dell és a Gateway kisméretű notebookjait

A Dell Computer és Gateway PC gyártók a dél-koreai Samsung Electronics-hoz fordulnak 14,1 colos kijelzővel rendelkező, ultrakönnyű Centrino notebookjaik legyártásához.

A Gateway már jelenleg is a Samsungtól rendeli Gateway 200 notebook sorozatát, a világ legnagyobb PC gyártójaként ismert Dell Computer pedig várhatóan az év végefelé dobja piacra azokat a 14,1 colos kijelzőjű ultrakönnyű notebookokat, amelyeket a dél-koreai óriás gyárt. A Gateway 200 sorozat két tagja, a 200X és a 200XL 2,38 cm vastag, és 1,8 kg-ot nyom. A két modell a világ első olyan 14,1 colos, Centrino alapú notebook sorozatát testesíti meg, amely 2 kilogrammnál is könnyebb.

A Samsung az új megrendeléseket az ultravékony notebookok gyártása terén szerzett tapasztalatának, valamint a két céggel régóta fennálló jó kapcsolatának köszönheti, állítják egyes hírforrások. A társaság régóta szállít TFT LCD kijelzőket a Dell számára, 12,1 colos kijelzőjű notebookokat pedig mindkét OEM megrendelőnek gyárt.

A hírforrások szerint a korábbi, 12,1 colos Gateway 200 sorozat, a Dell Latitude X200, és a Samsung Q10 modellek gyakorlatilag azonosak, és a Samsung fejlesztőmunkáját dícsérik. A Samsung SENS 760 és Gateway Solo 3450 modellek szintén azonos design-t és belsőt takarnak.

A mostani megállapodás azért bír komoly jelentőséggel a Samsung számára, mert a társaság ezidáig jelentős hátrányban volt tajvani riválisaival szemben a 14,1 és 15 colos notebookok gyártás terén. A Samsung legfőbb tajvani notebook gyártó riválisai, vagyis az ASUSTeK Computer és a Quanta Computer azonban már szintén tervbe vették a Centrino alapú, 14,1 és 15 colos ultravékony notebookok gyártását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!