JohnnyCage

A Sony 2004 márciusáig bemutatja a Cell processzort

A Sony továbbra is gőzerővel dolgozik a Cell (sejt) elnevezésű mikroprocesszor kifejlesztésén, amely a PlayStation 3 mellett számos egyéb eszköz alapja lehet majd.


Ken Kutaragi
Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment vezérigazgatója egy tokiói részvényesi közgyűlésen megígérte, hogy a társaság a technológiát még ebben a pénzügyi évben, vagyis jövő április előtt bemutatja. Egyes hírforrások már a közelmúltban is arról számoltak be, hogy a Cell chip első kísérleti mintapéldányai már elkészültek, és a Sony, valamint a Toshiba már megkezdte az első Cell alapú készülék prototípusok kifejlesztését.

Kutaragi elmondása szerint a Sony számos különféle készüléket ki fog fejleszteni a Cell processzor köré, úgymint például a PlayStation 3 játékkonzol, valamint különféle mobiltelefonok, digitális fényképezők, és televíziók. A japán szórakoztatóelektronikai óriás egy teljesen új operációs rendszert is fejleszt a Cell chiphez, amely kihasználja annak párhuzamos műveletvégzési lehetőségeit, illetve nagysebességű hálózati képességeit. A Cell processzorra épülő készülékek egyaránt ezen operációs rendszer valamely változatát fogják futtatni.

Egyes elemzők a bejelentést követően máris azon spekulálnak, hogy a Cell jövő márciusig történő bemutatása még azt is lehetővé tenné, hogy a PlayStation 3 játékkonzolról már a jövő évi E3 kiállításon lehulljon a lepel. Valószínűbb azonban, hogy a 2004-es Electronic Entertainment Expo (E3) Sony-féle újdonsága inkább a PlayStation Portable (PSP) mobil játékkonzol lesz, a PS3 első bemutatására pedig később, egy különleges rendezvényen kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Benedekco #6
  szerintem a Sony sem különb cég mint a többi!! Izé szerintem nem kéne le lémerezni a pc júzereket! jaés nem uazt a cuccot vesszük évek óta csak nagyobb órajelen, fejlődik szép lassan ez is (a PC is) - SSE,SSE2,3DNOW,HT,MMX,T&L,DX9!!! és van még 1-2 dolog! amúgy meg hajrá CELL! ja énsem értem miért nem említik az IBM-et!
  remélem hamarosan lesznek teszt eredmények is :) (MIPS,FLOPS...)! jó volna 1 PC emu PS3-ra höhö!
 • Csudri #4
  Megadrive, Saturn, Dreamcast. Sajnos mindig a Sega szívott. Remélem egyszer már odakoppint valaki a Sony és a "picipuha" orrára. Rájukférne már egy kis szívás!!!
 • NEXUS6 #3
  Hát rendesen van kavarás a következő generációs konzolok körül. Ha jól emlékszem 1 hónapig az volt az álláspont, hogy a PS3 nem is cellel fog megjelenni meg, ráadásul nem is fogják elsieti a kiadását.
  A sanyinak mondjuk mindíg nagy mákja volt ezekkel a konzolokkal. Valahogy midíg megfelelő időben, megfelelő teljesítménnyel és persze megfelelő áron sikerült kihoznia őket.
  Viszont valahogy rossz ómen elsőnek kihozni egy új generációt (lásd Megadrive, Saturn, Dreamcast), kíváncsi vagyok ez legközelebb, hogy alakul.