JohnnyCage

A Microsoft több PDA-t akar a Wi-Fi elérési pontokon

A redmondi szoftveróriás megállapodást kötött a Wi-Fi elérési pontok legnagyobb amerikai szolgáltatóival, amelynek keretében a társaságok a mobil internetelérés lehetőségét kívánják népszerűsíteni a Pocket PC alapú PDA felhasználók körében.

A tegnap bejelentett népszerűsítési program keretében minden felhasználó, aki új PDA kéziszámítógépet, vagy más Windows Mobile operációs rendszerre épülő mobil eszközt vásárol, egy hónapig ingyenesen vehet igénybe mobil internetelérést a T-Mobile, Bolingo Wireless, és Wayport Wi-Fi elérési pontokon.

A három szolgáltató jelenleg mintegy 3500 Wi-Fi elérési pontot működtek az Egyesült Államok területén, elsősorban olyan helyeken, mint a forgalmasabb állomások, repülőterek, éttermek, és szállodák.

A Wi-Fi (802.11x) drótnélküli hálózatokra épülő mobil internethozzáférés meglehetősen új funkció a PDA-k körében, mivel a szolgáltatók ezidáig elsősorban a notebookok tulajdonosaira összpontosítottak, és a PDA-k döntő többsége nem is rendelkezik Wi-Fi adapterrel.

A drótnélküli megoldásokkal foglalkozó TeleChoice piackutató cég szerint a Wi-Fi elérést alkalmazó PDA felhasználók száma jelenleg igen csekély. Ennek oka a társaság elemzői szerint többek között az, hogy a hosszas és nehézkes csatlakozási eljárás után a PDA-k akkumulátora gyorsan lemerül a Wi-Fi hálózaton keresztüli internethozzáférés közben.

A szoftveróriás Microsoft új Windows Mobile for Pocket PCs PDA operációs rendszere automatikusan feltérképezi a Wi-Fi elérési pontokat, és előkészíti a kéziszámítógépet a hálózatra való felkapcsolódáshoz. "Ez a funkció lehetővé teszi a PDA felhasználók számára, hogy egyszerűen kipróbálhassák a drótnélküli internetelérési szolgáltatásokat, és megismerjék azok előnyeit" - mondta Juha Christensen, a Microsoft elnökhelyettese.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!