JohnnyCage

Szoftverlopásért tartoztatták le a Microsoft alkalmazottjait

A szoftveróriás egyik volt alkalmazottját letartóztatta az amerikai rendőrség, mivel a gyanúsított mintegy 17 millió dollár értékben rendelt kedvezményes árú szoftvert a társaságtól, hogy később jogtalanul értékesítse azokat.

A 43 éves Richard Gregget emellett 62 rendbeli számítógépes, illetve levélen keresztüli csalással is vádolja a rendőrség.

Gregg állítólag 5436 szoftvert rendelt meg a Microsofttól nagykereskedelmi áron, mintegy 17 millió dollár összértékben. A volt Microsoft alkalmazott később ezeket a szoftvereket haszonszerzés céljából, jogtalanul értékesítette, közölte a vizsgálatot folytató FBI.

Az ex-alkalmazott, akit tavaly decemberben elbocsátottak a szoftveróriástól, nem vallotta bűnösnek magát az ellene felhozott vádakban. Decemberben egyébként egy másik Microsoft alkalmazott is gyanúba keveredett nagymennyiségű akciós szoftver jogtalan értékesítése miatt.

A redmondi (Washington) székhelyű szoftvercég szerint Gregg, mint projektkoordinátor vett részt a Windows fejlesztésében. Miután a csalásra fény derült, a társaság szigorított ellenőrzési rendszerén. "Amikor tudomásunkra jutott a tevékenység, azonnal lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő, és értesítettük a rendfenntartó szerveket" - mondta John Connors, a szoftvercég pénzügyi igazgatója.

Daniel Feussnert, a Microsoft egykori menedzserét szintén tavaly decemberben bocsátotta el a társaság, miután kiderült, hogy a vezető többmillió dolláros haszonra tett szert az alkalmazottak számára biztosított kedvezményes árú szoftverek értékesítésével. Feussner a jogtalanul szerzett pénzt szinte azonnal el is költötte, többek között különféle sportkocsikra. Miután Feussner ellen büntetőeljárás indult, a volt vezető nagymennyiségű fagyálló hűtőfolyadékot ivott meg, és a korházban meghalt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaSzKa #5
    :-)
  • CAD #4
    Azert lol, hogy cimbe aktualis dolgozoikrol, mig cikkben mar csak egy volt rol van szo, aki lehet nyolcvanas evek kozepen volt ott... csak a hirerteket nem latom a cikknek.
  • mireez #2


    Az MS igen, gyárt hardvert és szoftvert is, ha eddig nem tudtad volna. Pl Windows XP, ezt az MS "gyártja"