JohnnyCage

Új fegyver a spam ellen

A kéretlen reklám e-mailek áradata egyre inkább egy DoS (túlterheléses) támadásnak tűnik az internetszolgáltatók számára, amely könnyen felemésztheti a szolgáltató teljes sávszélességét.

Az ePrivacy Group új SpamSquelcher elenevezésű szoftvere azonban megoldást jelenthet az internetszolgáltatók számára a spam által okozott sávszélesség problémák kezelésére. A SpamSquelcher egy olyan forgalomfelügyelő rendszert alkalmaz, amely folyamatosan figyelemmel kíséri, és egyúttal elemzi a szélessávú internetkapcsolatok felől érkező e-mail forgalmat, és szükség esetén lecsökkenti a meghatározott irányból érkező e-mail sávszélességet, gátat vetve ezzel a kéretlen e-mailek áradatának.

A SpamSquelcher szoftverrel az internetszolgáltatók, vagy ISP-k úgy csökkenthetik le a spam-ek forrásának sávszélességét a beérkező e-mail szerverek felé, akár a víz folyási sebességét egy vízcsap segítségével. A SpamSquelcher bétateszt időszaka hétfőn ért véget, a kész szoftver a jövőben meglehetősen borsos áron, a beérkező e-mailek számától függően, de minimum 19 ezer dollárjába fog kerülni az internetszolgáltatóknak.

Az új antispam szoftver szúrópróbaszerűen elemzi a beérkező e-maileket, valamint az egyes hálózatokat, és a beállításoktól függően korlátozza a spam-ek forrásaként szolgáló kapcsolatok befelé irányuló sávszélességét. A fekete listákhoz hasonló megoldás hátránya az, hogy a spam-ek forrásaként azonosított hozzáférésekről a tisztességes elektronikus levelek beérkezését is lassítja.

Az ePrivacy Group azonban úgy véli, a megoldás még így is sokkalta hatékonyabb, mint a különféle elven működő spamszűrő szoftverek, amelyek gyakran a tisztességes e-maileket is spamként azonosítják, és megakadályozzák azok kézbesítését.

A SpamSquelcher valójában minden e-mailt átenged, még a spam-et is. A megoldás hatékonysága arra a feltételezésre épül, hogy a spam küldők nem fognak órákat, napokat várni egy adott internetszolgáltató felhasználóit célzó spam-ek elküldésére a szokásos néhány perc helyett, és a lassú továbbítás láttán inkább lemondanak az adott hálózat háborgatásáról.

A spam küldők sávszélességének korlátozásával a kéretlen e-mailek továbbítási költsége megemelkedik, így a spam elküldése egyszerűen nem lesz kifizetődő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #7
    Ellenpélda: index.hu hírlevél. Vagy éppen yahoo hírlevél. Szal... :)

    Mellesleg loggolni meg authentikálni. Ezek az ide illő kifejezések... :)
  • Frenzy #6
    szerintem egy egyszeru sendmail is megtenne, abban is van eleg funkcionalitas, nem muszaj rogton exchange meg lotus meg mi a tokom.

    csak ugye relay-t ki kellene kapcsolni elso korben, hogy csak az adott szolgaltato ugyfelei tudjanak kuldeni levelet minden serveren. aztan pedig logolni ezen belul is, hogy aki mondjuk napi 10000 levelet kuld el, azt esetleg meg lehet kicsit rugdosni :-)
  • Pheel #3
    Örvendetes lesz, ha minden levelem több nap alatt éri el a célját. Lassan lassabbak leszünk, mint a SnailMail (gyk Posta)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    lol 19 000 ??? $$ ?? akkor inkább jöjjön a spam !